Bouwecologisch is een bedrijf voor leemstucwerk, leemkachels bouw,  tadelakt -betoncire stucwerk en houtvezel isolatie. Bouwecologisch voert dit werk uit vanaf 1998 en staat voor eerlijk ondernemen.

De grondslag van ons werk is het gebruik van duurzame materialen die een gezond binnenklimaat ondersteunen. ecologisch, damp-open, geringe bouwstraling, goede kwaliteit en een persoonlijke ‘look’.

Bouwecologisch heeft kleinschalige nieuwbouw en renovatie projecten in de afbouwfase van uw woning en in de oostelijke helft van het land. 

  • verduurzamen woning met damp-open houtvezel isolatie, isolatie tegen kou, warmte en geluid. Leemstuc afwerking kan direct op de houtvezelplaat zonder dampremmende (plastic) laag.
  • badkamer renovatie en waterdicht stucwerk, waterdichte wandafwerking op kleur in plaats van tegels en zonder voegen. Kan in moderne en landelijke ‘look’. Strak stucwerk of met rondingen mogelijk. 
  • stucadoorswerk met leem in renovatie en nieuwbouw, leem ademt met de omgeving en geeft een aangenaam gevoel van comfort. Leem wordt aangebracht in meerdere lagen en direct op kleur, geen schilderwerk. Leem is wel later overschilderbaar met leemverf. Wij gebruiken leem versterkt met marmerzand en zetmeel, puur natuur natuurlijk.
  • leemkachels met een schonere uitstoot in woningbouw en bij vervanging open haard. Onze leemkachels voldoen aan nieuwe strenge europese normen voor uitstoot (2022). Leemkachels blijven met 1 stookbeurt ca 10 uur warmte afgeven. Minder hout, schonere uitstoot, comfort door stralingswarmte en sfeer bepaler. De leemkachel wordt in uw woning gebouwd en is maatwerk in vorm en kleur.
Adres

Broekveldseweg 5
6991 XT Rheden
Gelderland

Telefoon
Contactpersoon
Dirk Uittenbogaard