Wilt u wonen op een schitterende rustige plek op de Veluwe, in een natuurgebied en ook dichtbij het gezellige dorp Epe, dan is dit een uitgelezen kans!

Sleutelwoorden:

  • Duurzaam: duurzaam, energieneutraal en circulair bouwen, duurzaam leven en elkaar daarin inspireren. 
  • Samen rond een erf: ieder zijn eigen woning en ook samen, goed nabuurschap, delen.
  • Natuur: genieten van het uitzicht en de kans om mee te denken en werken aan deze natuurontwikkeling.

Het landgoed is heel aantrekkelijk door de verschillende landschapstypes. Aan de ene kant is er het beekdal met kwelwater, beekjes, natte graslanden en bosjes. En aan de andere kant is er de hoge enk met kruidenrijk grasland, houtwallen en solitaire bomen. Op die hoge enk komen ook de woningen te staan. De bijzondere ligging waarborgt rust en privacy, ruimte en een riant vrij uitzicht.

Op het hoge gedeelte van het landgoed komt een duurzaam en energieneutraal landhuis met 3 woningen.

De kavel voor de op het zuiden gelegen woning is nog te koop. De koopprijs voor de bouwkavel bedraagt € 395.000 vrij op naam. U koopt daarvoor een woonkavel van 2.261 m2 en daarnaast wordt u ook nog mede-eigenaar van twee gezamenlijke (mandelige) percelen:

  • aan de voorzijde ligt het gemeenschappelijke erf van 1.320 m2, dat deels wordt omsloten door de woningen; dit is ook de plek waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten;
  • aan de achterzijde ligt de kavel die bestemd is voor de gemeenschappelijke biologische moestuin en boomgaard met een oppervlakte van 830 m2. 

De indeling van het voorerf en de biologische tuin zullen alle bewoners in overleg samen bepalen.

Inmiddels is het traject zo ver gevorderd dat er een ontwerp is voor het landhuis en dat daarvoor ook door de gemeente Epe ook een omgevingsvergunning is afgegeven. Dit betekent ook dat de contouren van het ontwerp van het landhuis met de woningen in grote lijnen vastliggen. Daarbinnen kunnen de kopers zelf invulling geven aan de indeling van de woning.

Omdat we al een omgevingsvergunning hebben, kunnen daar geen beletselen meer uit voor komen en kunnen we snel beginnen met de bouw. De bouwtijd bedraagt ca 1 jaar.

Als extra optie kan iets verderop op het landgoed nog een perceel van ruim 3.000 m2 bijgekocht worden waarop u nog een bijgebouw van maximaal 300 m2 mag bouwen.

 

 

Adres

Dijkhuizerzandweg 12
8161 NS Epe
Gelderland