Splitlevelwoning te Deventer

StudioDAT heeft in het Havenkwartier in Deventer twee naast elkaar gelegen woningen ontworpen. Buiten vormen ze één geheel maar achter de gevel heeft iedere woning een sterk eigen karakter: een splitlevelwoning en een vierlaagse woning met vide aan de kadezijde. De splitlevelwoning heeft een atelier en garage op de begane grond. Via een centraal gelegen vide is er contact met de eetkamer en het dakterras op de eerste verdieping. Aan de andere zijde van de vide ligt de hoger gelegen woonkamer. Deze ruimte is extra laag voor geborgenheid in contrast met de 3,6 meter hoge eetkamer. Hierboven ligt de slaapverdieping met toegang tot het dakterras en de blikvanger van de straat: een over de gevel hangende zeecontainer als muziekstudio.

Adres
Scheepvaartstraat 10
0000 00 Deventer
Aannemer
OCB Bouw B.V.
Constructeur
B&Z Bouwtechniek B.V.
Installatieadviseur
Bouwbureau Janmans B.V.
Bouwfysisch adviseur
Bouwbureau Janmans B.V. en Ecopart B.V.
Geotechnisch adviseur
Koops & Romeijn Grondmechanica
Bouwkostenadviseur
studioDAT
Jaar van oplevering
2014
Soort project
nieuwbouw
Organisatievorm
individuele bouw
Jaar start bouw
2021

Andere Projecten

StudioDAT

Atelierwoning te Deventer

StudioDAT

Buitenhuis te Utrecht

StudioDAT

Hoekwoning Almere

StudioDAT

Kluswoning Villa Rotonde

StudioDAT

Splitlevelwoning te Deventer