tuinhek
Gepubliceerd: 17-08-2022

Het installeren van een elektrische poort hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Met een bestaand tuinhek is het namelijk vaak al mogelijk om de poort te automatiseren. Ideaal als je op een doordeweekse regenachtige ochtend haast hebt en er niet op zit te wachten om uit de auto te stappen en de poort handmatig te openen.

Een poort elektrisch maken kent vele voordelen, maar in dit artikel bespreken we er ten minste vijf. Hier komen ze:

  1. Het is gemakkelijk te gebruiken

De meest fijne manier van het betreden van je terrein is als je poort door middel van een kentekenherkenning automatisch opent. Naast nummerbordherkenning is het vaak ook mogelijk om de poort te laten openen en sluiten met een pas, afstandsbediening of een app.

Het komt geregeld voor dat automatische hekken ook geschikt zijn als er sprake is van loslopende huisdieren. Er bestaan namelijk sensoren die voorkomen dat er huisdieren tussen of onder de deuren terecht komen en dezelfde sensoren zorgen er ook voor dat de poort niet sluit zodra er een voertuig door heen rijdt.

  1. Het houdt criminaliteit buiten de poort

Een terrein wat goed beveiligd is door een hek zal sneller overgeslagen worden door inbrekers. Door het automatische systeem wordt het ontzettend lastig om het hek te forceren en zo makkelijk binnen te dringen en te vluchten. Daarnaast zal een inbreker sneller beseffen dat er hoogstwaarschijnlijk meerdere beveiligingsmaatregelen zijn genomen om het terrein te beveiligen.

  1. Het geeft een veilig gevoel

Het idee dat je eigendom veilig afgerasterd is, geeft naast een veilig gevoel ook een gevoel van ontspanning. Zonder onzekerheid kan je je leven leiden zonder erover na te denken dat zomaar iemand je terrein kan betreden.

De geautomatiseerde poorten kun je een eigen deurbel met camera geven. Hierdoor is het mogelijk om te zien wie er voor je deur staat en of je die binnen wilt laten of niet. Dit geeft de bewoners van het huis meer overzicht en veiligheid. Zo bepaal je zelf wie je toe laat en wie niet.

  1. Het voegt waarde toe aan het terrein

Mocht je ooit van plan zijn om te verhuizen, dan kan het laten staan van het automatische tuinhek er wel eens voor zorgen dat het huis meer waard kan worden en dus meer oplevert. Veel mensen vinden het namelijk een uitkomst als er al een elektrisch tuinhek is en hier niet meer naar om hoeven te kijken. Zij zijn dan sneller bereid om extra te betalen om de poort te laten staan.

  1. Al bestaande tuinhekken kunnen vaak aangepast worden

Het kan voorkomen dat je net klaar bent met het verbouwen van je tuin en oprit, je nu dit artikel ziet en denkt: had ik maar een elektrisch tuinhek geplaatst. Niet getreurd, want het is vaak mogelijk om op een bestaand, handmatig tuinhek een aandrijving van hoge kwaliteit te plaatsen. Zo kan je alsnog genieten van de luxe die een geautomatiseerde poort levert en hoef je niet na te denken over een nieuwe verbouwing van de oprit.

Bij onder andere vansprundelict.nl is het mogelijk om een op maat gemaakte elektrische poort aan te vragen. De poorten en aandrijvingen zijn van hoge kwaliteit en zijn CE-gekeurd, wat betekent dat de producten voldoen aan de geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte.