Flip
Gepubliceerd: 19-01-2023 Laatste update: 16-02-2024

Om effectief energie te kunnen besparen, is kennis van het verbruik noodzakelijk. Wanneer je meer inzicht én meer controle wilt, is een energieverbruiksmanager het antwoord. EnergyFlip maakt energieverbruik, maar ook teruglevering vanuit zonnepanelen inzichtelijk. Met deze energieverbruiksmanager heb je 24/7 realtime inzicht in de hoeveelheid gas en elektriciteit die jouw woning verbruikt. EnergyFlip werkt probleemloos met elk type meter en is leveranciersonafhankelijk. Goed om te weten: binnen afzienbare tijd kun je ook stadswarmte, het verbruik van de laadpaal voor jouw elektrische auto en de energiebehoefte van de warmtepomp via de app uitlezen.

Waarom inzicht zo belangrijk is

We besteden een flink deel van ons inkomen aan energie. Een gemiddeld gezin in een rijtjeswoning geeft per jaar zo’n € 2.800,- uit aan gas en elektriciteit. En dat bedrag wordt, gezien de stijgende energieprijzen, alleen maar hoger. Met energieverbruiksmanager EnergyFlip volg je jouw energieverbruik realtime en krijg je volledig inzicht in sluipverbruik (gemiddeld 8% van het totale energieverbruik, dat kost je zomaar € 224,- per jaar!). Door oude, stroomvretende apparatuur te vervangen, alert te zijn op onnodig ingeschakelde verlichting en jouw kinderen op het hart te drukken de laptops ‘s nachts toch echt uit te zetten, kun je al flink besparen.  Energieverbruiksmanager EnergyFlip maakt het inzichtelijk.

Wat EnergyFlip uniek maakt:

Gemakkelijk te installeren

De installatie van EnergyFlip is een fluitje van een cent. Volg de instructies in de gebruiksvriendelijke app en je ziet binnen een paar minuten hoe jouw energieverbruik ervoor staat. EnergyFlip is geschikt voor zowel een slimme als een traditionele meter. Hie werkt EnergyFlip?

Realtime inzicht

Direct na installatie van de gateway en app van EnergyFlip zie je realtime hoeveel energie er in huis verbruik wordt. Zet een lamp aan of uit en je ziet direct verschil in verbruik. Met dit live inzicht is besparen dichterbij dan ooit.

Besparen

EnergyFlip geeft je exact inzicht in je energieverbruik, helpt je sluipverbruik en energievreters in huis op te sporen en geeft écht bruikbare bespaartips. 

Meer inzicht in je zonnepanelen

Heb je zonnepanelen en een slimme meter? Dan laat EnergyFlip precies zien hoeveel stroom je aan het net terug levert. Al heel veel inzicht in zonne-energie dus!

Wil je daarnaast weten hoeveel stroom je panelen opwekken? En wat je daarvan hebt verbruikt? Neem dan bij je EnergyFlip de extra uitbreidingsset zon.

Slimme energiemeter

Hoe snel je energiemeter EnergyFlip terugverdient, verschilt per huishouden. Het is afhankelijk van jouw verbruik, van de mate waarin je de bespaartips van de energiemeter toepast en de voorwaarden die jij hebt met je leverancier. Bestel EnergyFlip voor  € 99,- of start met een Lite variant voor € 9,95. Met een gemiddelde besparing per jaar van € 150,- van onze gebruikers, binnen een paar maanden terugverdiend!

Wel inzicht, niet realtime

Je energieverbruik volledig in beeld, maar niet per se realtime? Dan is EnergyFlip Lite iets voor jou. Met EnergyFlip Lite koppel je de app direct met een code aan je slimme meter. Je hebt geen meetset nodig – je schaft alleen de app aan. EnergyFlip Lite is dus goedkoper. Terwijl je dezelfde gegevens ziet als met EnergyFlip Live, alleen komen deze na 1 à 2 dagen beschikbaar. Wel een vinger aan de pols dus, maar niet à la minute.

 

Wil je écht inzicht in jouw verbruik? EnergyFlip to the rescue!