STAS
Gepubliceerd: 04-12-2021 Laatste update: 16-02-2024

STAS 1

De galerij muur is een trend die de tand des tijds (met goede reden!) lijkt te doorstaan. De leukste manier om je interieur een boost te geven, is om je wand te decoreren met dierbare foto's, kunst, posters of prints. En waarom niet alles tegelijk? Met STAS is het gemakkelijk op te hangen, te schuiven en veranderen!

 

TIP 1: Doe inspiratie op. De leukste manier van voorpret is om Pinterest teSTAS 2 raadplegen, hier kun je jezelf urenlang mee bezig houden. Gebruik de beste ideeën van anderen en maak hier een combinatie van die goed bij jou en de ruimte past!   

TIP 2: Kies dé meest geschikte wand in de ruimte, eentje die overzichtelijk is, de aandacht trekt en waar je voldoende ruimte hebt. Zo houd je de rest van je interieur rustig. Heeft de wand nog een kleurtje nodig of herstelwerkzaamheden, dan is dit een goed moment om dat aan te pakken.

TIP 3: Kijk welke lijsten je nog hebt liggen en of je wat STAS 3nieuws nodig hebt. Je kunt er ook canvassen, tekeningen, posters met behulp van posterstrips of je mooiste borden tussen hangen. Er zijn tegenwoordig veel leuke online aanbieders van wanddecoratie, zoals Juniqe, Society6, VTwonen en Albelli. Browse daar eens rond voor een originele invulling!

TIP 4: Stem de kleuren van de lijsten met inhoud en andere items goed op elkaar af. Maak gerust een grapje om het spannend te houden!

 

TIP 5: Huur eens een kunstwerk bij de kunstuitleen. Je kunt tijdelijk eenSTAS 4 kunstwerk lenen en deze na een bepaalde periode omruilen voor een andere. Dé manier om echte kunst aan je muur te hangen zonder hier een fortuin aan uit te hoeven geven. En het mooie is dat je na een tijdje weer iets anders uit mag kiezen!

TIP 6: Kijk welk ophangsysteem je wilt gebruiken. Op deze site vind je allerlei informatie over STAS ophangsystemen. Vergelijk de rails met elkaar voor de beste keuze en kijk hoeveel koorden en haken je nodig hebt om al je items op te hangen, en houd daarbij ook rekening met de diverse gewichten en draagkracht van de rail-koord-haak combinaties.

TIP 7: Hoe ver wil je kunnen gaan? Heb je een lange wand die helemaalSTAS 5 benut kan worden met muurdecoratie? Hang de rail van je keuze dan over de hele lengte van de wand. Dat is niet alleen praktisch in het gebruik, maar oogt ook veel mooier dan wanneer je slechts een deel van de wand benut.

TIP 8: Overweeg de STAS wall strip voor een strakke galerijopstelling. De wall strip is een klittenbandstrip die gemakkelijk in de STAS rail wordt gehaakt. Ideaal voor het stabiel en perfect horizontaal ophangen van schilderijen en voor het maken van mooie collages.
 


Video: Monique legt je graag uit hoe de STAS wall strip werkt!

 

TIP 9: Dan de compositie. Waar komt welk item? Je kunt natuurlijk eerst een schets maken, maar met STAS kun je ontzettend gemakkelijk ophangen en verplaatsen! Al doende bepaal je dan eenvoudig wat de beste compositie is.

TIP 10: Neem een paar stappen achteruit en bekijk het resultaat. Wil je nog iets veranderen dan kan dat gemakkelijk. Tevreden? Mooi! Ben je na enkele weken, maanden of jaren uitgekeken op de inrichting van de muur? Verplaats of vervang items op je muur of voeg nieuwe dingen toe!