Lequal
Gepubliceerd: 03-03-2022 Laatste update: 14-11-2023

Zelf een smart lock installeren? Daarom zou je ook moeten kiezen voor smartlock.

Redenen om voor een smart lock te gaan

Overweeg je zelf een smart lock te installeren, maar ben je hier nog niet helemaal over uit? De afgelopen jaren zijn steeds meer apparaten slim geworden. Niet alleen de verlichting, maar ook de koelkast en het koffiezetapparaat kunnen steeds meer met je meedenken. Veel mensen gebruiken nog een normale huissleutel, terwijl een slim deurslot van Bold eigenlijk veel minder gedoe oplevert. Misschien zoek je regelmatig in het donker je sleutels, heb je je handen vol en moet je ook nog eens je sleutel te pakken zien te krijgen. Een smart lock is wat dat betreft veel handiger. In dit artikel vertellen we je meer over de smart lock en welke voordelen deze je te bieden heeft. Lees snel verder voor meer informatie over de smart lock.

Eenvoudig via de smartphone te bedienen

Smart locks bestaan al een langere tijd. Veel bedrijven werkten al met speciale codes, een druppel of een pasje waardoor medewerkers digitaal tijdens kantooruren het pand in kunnen of in bepaalde ruimtes kunnen. Deze systemen zijn voor consumenten doorgaans te duur en tevens vrij complex. De slimme deursloten die op dit moment worden aangeboden, zijn eenvoudig via de tablet of smartphone te bedienen en minder complex.

Andere voordelen smart locks

Smart locks hebben naast het feit dat ze eenvoudig te bedienen zijn met een code of via de smartphone ook andere aantrekkelijke voordelen te bieden. Zo kun je andere personen toegang geven tot jouw voordeur zonder dat ze een fysieke sleutel nodig hebben. Ook kun je de codes van speciale tijdslots voorzien, waardoor de deuren rond een bepaalde tijd vanzelf geheel afgesloten zijn. Smart locks zijn bovendien minder inbraakgevoelig dan traditionele sloten. 

De veiligheid van de smart lock

Veruit de meeste smart locks, zoals de Bold smart lock, bieden optimale veiligheid. Dit is zelfs uitvoerig getest. Het kan echter wel zo zijn dat iemand je code weet en zo toch naar binnen kan komen. Echter is dit ook het geval bij een normale sleutel. Echter kun je de code eenvoudig weer aanpassen. Daarbij kunnen inbrekers sloten waarbij er een fysieke sleutel aan te pas moet komen eenvoudiger openbreken. Bij een smart lock is dit minder snel mogelijk, waardoor dit een veiliger slot is en daarmee een betere optie.

Kies jij er ook voor om zelf een smart lock te installeren?