Verbouwing
Gepubliceerd: 27-08-2021 Laatste update: 31-08-2021

Dit heb je nodig bij een verbouwing

Ben je van plan om binnenkort zelf een verbouwing te realiseren? Dan zijn er een aantal essentiële materialen die je niet mag vergeten. Aangezien je de verbouwing zelf wilt verwezenlijken, ben je zelf verantwoordelijk voor een goede organisatie. Om je te helpen bij de verbouwing die je voor de boeg hebt, zetten wij een aantal benodigdheden onder elkaar. 


Zorg voor veilige en praktische werkkleding
Als het je eerste verbouwing is klinkt het wellicht vreemd, maar goede werkkleding is onmisbaar. De outfit dient praktisch te zijn, maar vooral ook erg veilig. Zo dien je te zorgen voor stevige veiligheidsschoenen, praktische handschoenen en een goedgekeurde veiligheidsbril. Mocht je ook boven je hoofd gaan werken, dan is een stevige helm ook geen overbodige luxe.


Welk gereedschap mag niet ontbreken voor een verbouwing?
Zonder het juiste gereedschap is een verbouwing niet mogelijk of duurt het veel langer. Als je binnenkort je huis wilt opknappen, dien je onder andere te zorgen voor basisgereedschap. Hierbij kan je denken aan steeksleutels, schroevendraaiers, tangen en enkele goede hamers. Daarnaast is goed meetgereedschap ook onmisbaar bij een verbouwing. Zo kun je kiezen voor een ouderwetse waterpas, maar eventueel ook voor een lasermeter. Het laatste waarvoor je dient te zorgen, is elektrisch gereedschap. Zorg voor een boormachine waar je meerdere boren op kunt bevestigen. Let er bij het kopen van een boormachine goed op wat voor standen er mogelijk zijn. Het is namelijk zeer prettig als je de boormachine voor verschillende taken kunt gebruiken. 

 
Laat het afval ophalen 
Bij vrijwel elke verbouwing krijg je te maken met afval. Om ervoor te zorgen dat het geen puinhoop wordt, is het verstandig om een container te huren. De kosten van het huren van een afvalcontainer hangen van verschillende factoren af. Zo is er een verschil in prijs qua afvalsoort, maar ook qua grootte van de container. Als je een verbouwing in de tuin wilt realiseren, kun je kiezen voor een hout container, maar ook voor een tuinafval container. De tweede variant is duurder, maar kan je wel voor meer soorten afval gebruiken. Indien er een verbouwing binnenshuis op de planning staat, dien je te zorgen voor een puincontainer. Hierin kan je vrijwel al het afval lozen dat vrijkomt bij de verbouwing. Echter, om te voorkomen dat je een boete krijgt, is het belangrijk dat je dit vooraf onderzoekt.