Welvaere
Gepubliceerd: 17-05-2023

Je hebt net je huis laten bouwen, of gaat dit binnenkort doen. Je kijkt naar je tuin en ziet hier een zandbak die je nu moet gaan invullen. En het liefst wil je hier ook een plek van maken waar je écht kunt ontspannen, die gezellig is en die past bij de trends van dit moment. In dit artikel vertelt tuindesigner Jan Temmermans van Temm & Tuin je in samenwerking met Welvaere, waar je het beste op kunt letten bij het inrichten van een echte wellnesstuin.

Gegarandeerd ontspannen in heerlijke warmte

Je eigen achtertuin als een plek waar je kunt ontspannen en genieten van mooie momenten met je dierbaren. Met een Ducktub hottub of Tønsauna creëer je een echte wellnesstuin. Een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen en de zorgen van de dag achter je kunt laten. Naast dat het ontzettend veel voordelen heeft (ontspanning, heerlijk slapen en goed voor je spieren), staan de wellnessproducten ook prachtig in je tuin.

Bruintinten zijn de trend van dit moment

Bij die trend van dit moment past het thermohout van de hottubs en sauna perfect. Jan vertelt: “Wat we dit jaar meer zullen zien zijn rechthoekige tegels in plaats van de vierkante tegel van voorgaande jaren. Ook de kleur zal hierbij anders zijn, namelijk meer bruintinten; donkerbruin, crème en misschien een beetje terracotta.”

Ook de schutting gaat van zwart wat we vaak hebben gezien de afgelopen jaren naar donkerbruin vertelt Jan. “Een belangrijke tip is om kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen. Kies je dus voor een bruine schutting en crème tegels, dan is het goed om grind te kiezen waar die kleuren allebei in zitten, zodat het goed met elkaar blend.”

De plek van je terras en je wellnessproductWelvaere

Ben je een zonaanbidder of een schaduwzoeker? Als je een zonaanbidder bent, dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten op je terras, in je hottub of op de veranda van je sauna.

Jan: “Waar je terras dan moet komen, bepaal je gemakkelijk door eerst te kijken in welke richting je tuin ligt. Heb je je tuin op het zuiden, dan heb je geluk. Dan geniet je bijna de hele dag van zon in je tuin. Op het noorden en oosten heb je deels ochtendzon en misschien ook wel avondzon en heb je je tuin op Westen dan geniet je ‘s middags en ‘s avonds van de zon.”

“Het beste is om gewoon op een zonnige dag in je tuin te kijken hoe de zon er overheen gaat en op welk moment en welke plek jij het lekkerste kunt zitten. Als je een schaduwzoeker bent doe je natuurlijk hetzelfde, maar dan andersom.” 🔁

In alle rust en privacy ontspannen

Als je in de hottub of sauna zit is het natuurlijk fijn als je hier een beetje privacy bij hebt. Hier kun je op verschillende manieren voor zorgen: “Met beplanting kun je een beschut plekje creëren voor jouw ontspanningsmomenten. Het is daarbij goed om te kijken naar planten en bomen die in de winter ook groen blijven. Hierbij zijn bamboe en wintergroene leibomen een goede keuze.”

De weg ernaar toe

Een ander punt om rekening mee te houden zijn de paden naar de wellness toe. “Het is niet zo lekker om een pad te maken van schelpjes als je er vaak op je blote voeten overheen loopt. Grind of schelpen kunnen wel, maar dan is het goed om er stapstroken in te maken. Ook hout of stenen zijn een goede optie voor een pad naar je hottub of sauna toe.

Maak een planWelvaere

Net als voor je interieur is het voor buiten ook goed om een plan te maken voor je tuin. Wat vaak mis gaat volgens Jan is dat er heel veel kleine dingen worden neergezet. Beter is om een tekening te maken en te kijken naar de grote objecten zoals je terrassen met eetgelegenheid, een loungeplek, 1 of 2 grote bomen en je paden naar je hottub of sauna toe.

Een hottub, sauna of spa in de tuin, hoe kies je het beste voor jouw tuin?

Je bent eruit, je wil van je tuin een plek maken om echt tot rust te komen. Met een hottub, spa en/of sauna zorg je hiervoor, maar wat past nu het beste bij jou? Er zijn een paar dingen waar je naar kunt kijken die de keuze makkelijker kunnen maken.

  1. De eerste is natuurlijk een makkelijke, kies je voor ontspannen in warm water (hottub of spa) of in een warmte ruimte (sauna)?
  2. Als je kiest voor een sauna; hoeveel ruimte heb je in de tuin? Wil je hem verwarmen met een houtkachel of elektrisch? Kies je voor een panoramaraam? En dan heel of half? En kies je nog voor andere extra opties?
  3. Als je kiest voor een warm bad, kun je kiezen tussen een hottub of spa. De belangrijkste verschillen zijn de keuze voor hoe je het water wilt verwarmen. Bij een hottub kun je kiezen voor een houtkachel, elektrisch, hybride of biobrandstof. De spa is altijd elektrisch en standaard voorzien van veel jets voor heerlijke massages. Ook de vorm is anders; een spa is vierkant en de hottubs zijn rond of ovaal (of 8-hoekig als je kiest voor de Ducktub Hjorn).
  4. Ga je voor een hottub, dan kun je deze helemaal samenstellen zoals jij dit wilt. We hebben Ducktubs in verschillende vormen en maten en ook als het gaat om extra opties kies je zelf wat je er wel en niet in wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld genieten van bubbels, massages door jets, schoon water met een filtersysteem etc.

Op onze website vind je veel informatie over de wellnessproducten. Ook ben je van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in ons Experience Center in Nijkerk. Onze ervaren experts adviseren je graag zodat jij jouw tuindromen helemaal uit kunt laten komen.