Lequal
Gepubliceerd: 14-02-2024

In de nieuwste indelingen van keukens - bijvoorbeeld van Keuken Kampioen - is vrijwel altijd een keukeneiland terug te zien. En dat is volkomen normaal - als je het aan ons vraagt. Want heb je de ruimte in huis en kun je daardoor een kookeiland realiseren? Dan geniet je vanaf het eerste moment al van een aantal erg aantrekkelijke voordelen.

Is je interesse gewekt en kom je hier graag net even wat meer over te weten? In dit blog hebben we een aantal interessante voordelen voor je op een rijtje gezet. Lees verder en doe alvast wat inspiratie op voor het toekomstige ontwerp bij jou in huis.

Een keukeneiland trekt meteen de aandacht in de ruimte

Op het moment dat je een keukeneiland laat realiseren, geniet je meteen van een echte blikvanger in de ruimte. Het is de perfecte plek waar je een gezelschap omheen kunt ontvangen of waar je snel even gaat ontbijten of dineert voor het sporten. Breng daarom altijd goed voor jezelf in kaart hoe je het ontwerp van je dromen voor je ziet? Verleng je graag het keukeneiland, zodat er een aantal barkrukken neer kunnen worden gezet? En integreer je maar al te graag een fijne wijnklimaatkast? Door dit soort vragen alvast voor jezelf te beantwoorden, ga je veel gerichter aan de slag met het ontwerpen ervan.

Je geniet van veel werkruimte én opbergruimte

Naast dat een keukeneiland fantastisch oogt bij jou in huis, is het ook nog eens een erg functionele en praktische investering om te hebben. Waarom? Je profiteert namelijk direct van zowel meer werkruimte als opbergruimte. Ideaal als je op dit moment nog een plek zoekt in de keuken voor het opbergen van onder meer pannen, kruiden of je favoriete servies. Waar gebruik je deze handige en extra opbergruimte het liefste voor? Breng dit voor jezelf in kaart en stem daar de afmeting van de kasten op af.

Een keukeneiland is in tal van stijlen te bestellen

Ga je aan de slag met het ontwerpen van een nieuwe keuken? Op het moment dat je kiest voor een keuken met een kookeiland, kom je er al heel snel achter dat er enorm veel stijlen zijn om uit te kiezen. Zowel op het gebied van de kleur en het materiaal van het keukenblad, de kastjes en de apparatuur lijken de opties haast eindeloos. Probeer dit wel overeen te stemmen met de rest van de keuken, zodat het geheel perfect met elkaar in balans is.