Schoonderwolf
Gepubliceerd: 20-04-2023 Laatste update: 25-05-2023

In de zoektocht naar gevelbekleding zijn de kleur en het model waarschijnlijk de eerste aspecten waar je klant naar kijkt. De keuze daarvan is afhankelijk van smaak, type woning en de kleur van bestaande elementen aan de woning. Het is fijn als één merk dan aan alle eisen en wensen kan voldoen.

Schoonderwolf

 

Keralit is een onderhoudsarm kunststof gevelsysteem dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Keralit gevelbekleding is eenvoudig te monteren en garandeert een blijvend mooie uitstraling.

 

Smalle, brede of overlappende panelen

De breedte en montagewijze van de gevelpanelen bepaalt voor een groot deel  de uitstraling van de gevel. Keralit gevelbekleding is verkrijgbaar in drie verschillende modellen:

 

Sponningdeel 143Schoonderwolf

Keralit sponningdeel 143 heeft smalle panelen. Door de brede sponning ontstaat een strak lijnenspel. De smalle Keralit panelen kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden.

 

 

Sponningdeel 190Schoonderwolf
De panelen van Keralit sponningdeel 190 zijn 47 mm breder dan die van sponningdeel 143. Met een smalle sponning krijgt de gevel een strakke uitstraling. De panelen van sponningdeel 190 kunnen ook zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden.

 

 

Potdeksel 177Schoonderwolf
Bij Keralit potdeksel 177 worden de panelen deels over elkaar heen bevestigd. Door de overlapping ontstaan subtiele schaduwlijnen op de gevel. Potdeksel 177 kan alleen horizontaal worden toegepast.

 

Meer dan 30 kleuren

Keralit gevelbekleding is verkrijgbaar in meer dan dertig verschillende kleuren, die zijn onderverdeeld in drie verschillende afwerkingen.

De ‘Classic’ kleuren hebben een licht glanzend oppervlak met subtiele nerf, wat er uitziet als geschilderd hout.

De ‘Modern eiken’ kleuren hebben een vlamtekening in een natuurlijke kleurmix, wat de uitstraling van hout nog meer benadert.

De ‘Pure’ kleuren hebben een mat/effen oppervlak met een licht voelbare structuur.

 

Voor elke situatie

Het gevelsysteem van Keralit is een compleet systeem. Naast de gevelpanelen en basisprofielen zijn er verschillende hulpprofielen, verbindingsstukken en eindkappen verkrijgbaar, zodat de Keralit gevelbekleding in elke situatie kan worden toegepast. Zo is er een speciaal profiel voor het verbinden van twee panelen op een hoek, en een speciaal profiel om twee naast elkaar gevelpanelen met elkaar te verbinden.

Schoonderwolf

 

Wanneer bij renovatiewerkzaamheden de gevel verder naar buiten komt te liggen door extra isolatie materiaal en/of houten regelwerk, is er een verlengd eindprofiel beschikbaar. Alle profielen zijn in dezelfde kleuren/afwerking te verkrijgen als de gevelbekleding, waardoor er een mooi eindresultaat ontstaat.

 

 

Gratis kleurmonsters

Wil je uitproberen of Keralit ook voor jouw project geschikt is? Vraag dan gratis kleurmonsters aan via keralit.nl/kleurmonster