Lequal
Gepubliceerd: 17-02-2022 Laatste update: 14-11-2023

Ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur

Ben jij van plan om jouw huis te voorzien van LED strip verlichting? Door LED verlichting te verwerken in jouw woning geniet je van lagere maandelijkse energiekosten, terwijl jouw huis voorzien wordt van mooi en sfeervol licht. Ondanks dat we onderhand weten hoe strak LED verlichting eruit ziet in een plafond, zijn we minder bekend met alle andere mogelijkheden die ledstrips te bieden hebben. Daarom zijn er in dit artikel verschillende mogelijkheden uitgelicht, zodat jij inspiratie kan opdoen voor jouw nieuwe interieur project in jouw huis.

Wat is LED verlichting?

LED verlichting is de hedendaagse vervanger van gloeilampen. In vrijwel iedere energiezuinige woning zijn deze lampen te vinden. LED strips bieden verschillende voordelen. Eén van deze voordelen is dat de verlichting heel klein is. Het is daarom makkelijk te verwerken in het plafond en het trekt daardoor niet alle aandacht in de ruimte. Het licht is hierdoor makkelijker te verdelen door de ruimte heen. Wil je meer weten over ledstrips en mogelijke toepassingen? Ga naar de webshop LEDstripXL voor meer informatie en topkwaliteit producten.

LED verlichting in de badkamer

De badkamer is vooral voor volwassenen een plek van rust. Het is de plek waar je ’s ochtends wakker wordt en jezelf klaar maakt voor de dag. Voordat jouw kinderen wakker worden heb jij in de badkamer een momentje voor jezelf. Deze ruimte mag je dus zeker aankleden met mooie verlichting, zodat jij iedere dag met een goed humeur op staat. Kies er bijvoorbeeld voor om LED strip verlichting te bevestigen boven een grote spiegel. Het zachte LED licht is perfect om make-up mee aan te brengen en voorkomt dat je de dag doorloopt met grote vlekken blush of bronzer.

LED verlichting in de hal

Een hal is vaak een ruimte in het huis die we op het gebied van interieur een beetje achterwege houden. We zijn vaker druk bezig met het vinden van de juiste bank dan met de juiste kapstok. Desondanks verdient de hal ook aandacht in het interieur. De hal is immers de plek waar je jouw gasten verwelkomt en het is dus de perfecte ruimte om knus te maken. Jouw gasten en jouw gezin zal zich direct thuis voelen. LED verlichting is een perfecte manier om jouw hal meer aandacht te geven. Hang bijvoorbeeld mooie kunstwerken op en laat deze extra opvallen door middel van een ledstrip.

LED verlichting in vochtige ruimtes

Heb jij al eens gedacht aan waterbestendige ledstrips? Deze ledstrips zijn geschikt voor kamers waar meer vocht in zit. Denk bijvoorbeeld in de douche of in een tuin. Breng aan de zijkant van jouw bad of douche een mooie lange ledstrip aan om een strak effect te creëren, terwijl jij meer licht krijgt in de douche. Bij het installeren van ledstrips in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, is het een must om gebruik te maken van een LED profiel. Daarmee voorkom je dat er vocht bij de ledstrips komt, waardoor je de levensduur verlengt. Ook kun je ervoor kiezen om ledstrips in of rondom de vijver te bevestigen.