Hoog Design
Gepubliceerd: 09-03-2023 Laatste update: 10-01-2024

Wil jij in jouw eigen tuin genieten van een verfrissende duik, maar wil je geen gebruik maken van chloor en andere chemicaliën? Dan is een luxe zwemvijver wellicht iets voor jou. In deze blog van HOOG.design vertellen we meer over wat een zwemvijver is, hoe deze aangelegd wordt en welke voordelen het heeft ten opzichte van een zwembad.

Zwemvijvers aanleggenZwemvijver Hoog Design

Als je overweegt om een zwemvijver aan te leggen, is het belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan de grootte, de diepte, de samenstelling van de grond en het filtersysteem. Onze partners, welke gespecialiseerd zijn in het aanleggen van zwemvijvers, weten als geen ander hoe een zwemvijver in jouw tuin gerealiseerd kan worden.

Specialisten in zwemvijvers

De specialisten van ons platform HOOG.design weten alles over het aanleggen van zwemvijvers en zijn in staat om een zwemvijver te realiseren die perfect past bij jouw wensen en behoeften. Om in een zwemvijver te kunnen zwemmen, moet deze bijvoorbeeld een gepaste grootte hebben en voorzien zijn van een goed filtersysteem. Onze samenwerkingspartners maken het mogelijk om in een ‘zwembad’ zonder chloor te kunnen genieten. Er zijn verschillende filters en pompen beschikbaar voor een moderne zwemvijver.

FilterinZwemvijver Hoog Designg

Een zandfilter is een filter waarbij zand of glas als filtermiddel gebruikt wordt. Dit type filter  valt onder mechanische filtratie. In de praktijk wordt er voor een zwemvijver niet snel gebruikgemaakt van een zandfilter.
Daarnaast zijn er ook helofytenfilters, een helofytenfilter bestaat uit moerasplanten die zorgen voor de filtering. Het is gebruikelijk om dit filtergedeelte grenzend aan de zwemvijver te bouwen. Het water van de vijver grenst dan op een natuurlijke wijze aan bij het plantenrijke deel.

Keuze tussen zwembaden en zwemvijvers

De keuze tussen een zwembad en een zwemvijver is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en past het beste bij de rest van de woning en tuin. Als je gaat voor een natuurlijker beeld, dan is een zwemvijver waarschijnlijk de beste keuze. Bij zwembaden is het overduidelijk dat het aangelegd is. Zij hebben meestal ook een veel modernere uitstraling.

Bekijk de projecten op HOOG.design welke onze vakmensen hebben gerealiseerd voor zowel zwembaden als zwemvijvers. Neem gerust contact op met een van onze HOOG.design partners, voor het juiste advies over de aanleg van een zwemvijver in jouw tuin.