Lequal
Gepubliceerd: 24-02-2023

Verbouwingen zijn een grote investering en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg geld hebt. Hoewel dit vaak moeilijk lijkt, kan de juiste planning je helpen om voldoende financiële middelen te verzamelen voor je verbouwingsproject. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kunt besparen of extra geld kunt verdienen als je echt wilt beginnen met verbouwen. Hieronder staan ​​vier tips die je kunnen helpen bij het verzamelen van geld voor jouw volgende verbouwingsproject.

Overleg met een hypotheekadviseur over wat er mogelijk is

In de eerste plaats is het van groot belang om met een hypotheekadviseur te overleggen wat er allemaal mogelijk is. Wanneer je huis bijvoorbeeld redelijk boven water staat, is het meestal een mogelijkheid om geld te lenen voor je verbouwing. Wanneer je dus bijvoorbeeld een Hypotheek Voorschoten hebt wat in je voordeel is door stijgende huizenprijzen, kun je het verschil tussen de hypotheken benutten om aan een verbouwing te besteden.

Zet een spaarrekening op

Ten tweede is het ook slim om een aparte spaarrekening op te zetten speciaal voor je verbouwing. Gebruik bonussen, kortingen en andere financiële voordelen om geld toe te voegen aan je spaarrekening. Als je je best doet om geld bij elkaar te sparen, dan heb je aan het eind van de rit meer dan genoeg geld voor je verbouwing.

Houd een buffer bedrag aan voor de verbouwing

Verder is het zaak om een buffer bedrag te hebben voor je verbouwing. Houd een extra bedrag opzij om onvoorziene kosten of situaties te dekken. Als je al heel wat geld hebt geleend, is het namelijk belangrijk om een buffer bedrag te hebben om je verbouwing af te maken. Wanneer de verbouwing dan duurder uitvalt, kun je het project nog steeds laten afronden zonder dat dit financieel negatieve consequenties met zich meebrengt. Hoewel dit vanzelfsprekend geen gewenste situatie is, voorkom je met een buffer dat dit erger was.

Laat je verbouwing verzekeren

Tot slot is het verstandig om je verbouwing te verzekeren. Als er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurt tijdens de verbouwing of als er schade aan het huis dreigt, kun je met een goede verzekering hiertegen beschermd zijn. Het is dus aan te raden om je verbouwing te verzekeren, zodat je erop kunt vertrouwen dat je voldoende financiële middelen hebt als er iets onverwachts gebeurt.

Al met al kan de verbouwing van je woning erg stressvol zijn doordat je zoveel moet regelen. Echter zul je met deze vier tips er in ieder geval zeker van zijn dat je op financieel vlak geen last hebt van je verbouwing. Met de juiste planning en voorbereiding zorg je ervoor dat je aan het eind van de verbouwing genoeg geld overhoudt.