Whitepress
Gepubliceerd: 02-02-2023

WhitepressHeb je een verbouwing? Dan wil je graag dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Iedereen die wel eens een verbouwing heeft gehad weet dat dit een lastig streven is. Toch kun je van tevoren een hoop regelen, waardoor je verbouwing een stuk vlotter verloopt. Wat je bijvoorbeeld zeker moet regelen is het verwerken van je afval. Maar hoe doe je dat op een slimme manier?

Veel afval bij verbouwing

Een verbouwing veroorzaakt enorm veel afval. Dat is geen afval dat je in een paar zakken naast de kliko zet, maar grofvuil en puin dat verwerkt moet worden door afvalverwerking van je gemeente. Je kunt dat afval zelf dumpen bij de vuilstort in jouw woonplaats. Dat lijkt misschien een slimme besparing, maar je hoeft niet eens een muur eruit te slopen om al genoeg afval te produceren voor een paar keer heen en weer rijden. Dat kost veel tijd en het is veel gedoe.

Geen omkijken naar afval

Huur voor gemak een container bij een afvalverwerkingsbedrijf. Voor kleinere klusjes is een grote zak, ook wel een big bag genoemd, voldoende om wat puin in te storten. Als je van plan bent veel te slopen in je huis, zul je eerder een 6 kuub container nodig hebben. Met een grote container voorkom je dat je straat volstaat met tientallen big bags.

Het voordeel van een container huren is, dat je geen omkijken meer hebt naar al dat afval dat je verwerkt tijdens je verbouwing. Een verhuurder van containers en big bags, zoals de Maton Groep, zorgt er namelijk voor dat al het afval dat jij, of je aannemer, in de container dumpt, op de juiste manier verzamelt en verwerkt wordt. Op die manier ben je van al het gedoe af en kun je aandacht besteden aan alle andere rompslomp die komt kijken bij een verbouwing.

Container bij je thuisbezorgd

De container voor je bouwafval wordt bij je bezorgd aan de deur. Als je de container in je eigen voortuin plaatst, heb je niet eens een vergunning nodig. Je kiest simpelweg de grootte van de container en het soort afval die je erin wilt deponeren. Je hoeft verder niks te doen. Als je container helemaal vol zit, kan deze meestal dezelfde dag al opgehaald en geleegd worden.