Pure Energie
Gepubliceerd: 30-06-2021

Je radio aanzetten door middel van zonlicht

De zon geeft bijna iedereen een goed humeur. Maar de zon geeft niet alleen positieve energie aan mensen. Door middel van zonnepanelen kunnen de we de energie van de zon namelijk ook omzetten naar energie voor onze woning. Voor het verwarmen van je huis, om je eten te koken of om van je radio of tv te genieten.

Daardoor wordt niet alleen jij blij van de zon, maar de hele wereld. En zeker als je weet dat je met deze  groene stroom ook nog eens andere gezinnen kunt helpen. Gezinnen die in een huis wonen waar ze geen zonnepanelen kunnen installeren. Een huurwoning bijvoorbeeld of als je in een appartement woont.

Toch groene energie…

Er zijn diverse redenen waarom je geen zonnepanelen kunt aanschaffen. Voor anderen maar misschien ook wel voor jou zelf. Gelukkig kun je dan tegenwoordig toch kiezen voor de duurzame zonne-energie. Namelijk door te kiezen voor een groene energieleverancier. Je wekt dan niet zelf de zonne-energie op maar Pure-Energie zorgt voor groene stroom die ergens anders opgewekt is maar waarvan jij gebruik kunt maken. Dit kan zonne-energie zijn maar ook windenergie.

Stel dat…

Heb je wel de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen maar vind je de aanschaf (nog) te duur, ook dan kan Pure-energie je helpen. Of door groene stroom te leveren of door samen met jou te berekenen of zonnepanelen plaatsen een goede investering is. Want soms lijkt het plaatsen van zonnepanelen duurder dan het is. Dat komt omdat er diverse regelingen zijn. Zoals het feit dat je 21% btw terug krijgt op de aanschaf van de panelen en de plaatsing ervan, op het moment dat je besluit ook energie aan de leverancier terug te leveren.

Of via een van de subsidies die in veel gemeenten gegeven worden. Ook zijn er mogelijkheden om het geld tegen een zeer aantrekkelijke rente te lenen via de energie bespaarleningen. Deze regelingen zijn er omdat in veel gemeenten het energieneutraal zijn als een van de speerpunten geldt. Door subsidies worden woningeigenaren gestimuleerd hun woningen energiezuiniger te maken. En dat kan dus veel voordeel opleveren. Daarnaast zijn woningen die duurzaam zijn (woningen met onder andere zonnepanelen dus) meer in trek. Ze worden niet alleen tegen een hogere huizenprijs verkocht maar ook veel sneller.

Een goede berekening

Om een goede keuze te maken, is het belangrijk om te weten hoeveel energie je kunt opwekken. Helaas is er niet een standaard getal dat we je kunnen geven. Dat komt omdat het rendement van vele factoren afhankelijk is. Niet alleen het aantal zonnepanelen is belangrijk, maar ook het vermogen per paneel. Dit vermogen wordt overigens geen vermogen genoemd maar Wattpiek. Daarnaast zijn de condities van je dak van invloed. De zonkant, de hellingsgraad en de grootte. En ook waar je woont speelt mee in het aantal zonuren. Wil je meer informatie dan kan Pure-Energie je verder helpen met het maken van een berekening.