Lequal
Gepubliceerd: 06-04-2023 Laatste update: 14-11-2023

Een spiegel speelt een grote rol in ons leven. Stel je eens voor. Je hebt onwijs veel zenuwen, omdat je vandaag een belangrijk gesprek het voor een nieuwe baan. Je wilt er netjes en verzorgd uitzien en het is belangrijk dat elke haar netjes op zijn plek zit. Alleen heb je nog geen spiegel in huis, omdat je net verhuisd bent. Wat een dilemma! Nu kun je niet nagaan of je er goed uitziet. Je kunt dit oplossen door het huis van een goede spiegel te voorzien. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

De belangrijke functie van een spiegel

In ons dagelijks leven kan zeker geen spiegel ontbreken. Bijna iedereen heeft ergens in huis of op kantoor een spiegel hangen. Met een spiegel kunnen we ervoor zorgen dat we er goed uitzien voor de dag en daarnaast dient het ook als decoratie. Doordat er verschillende soorten spiegels zijn, kunnen ze verschillende interieurstijlen aanvullen. Hierbij maakt het niet uit hoe klein of groot de ruimte is. Wil je een kleine ruimte groter laten lijken? Dan is een grote spiegel echt een ‘must have’. De weerspiegeling creëert namelijk een illusie van diepte en ruimtelijkheid. Een andere functie die een spiegel kan vervullen, is een ruimte stijlvoller maken. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk dat de spiegel een mooie lijst of frame krijgt. Houd je van meer kleur? Dan kun je altijd voor een gekleurde spiegel kiezen!

Spiegel zilver

Wanneer er over spiegel zilver wordt gesproken, wordt hiermee bedoeld dat het om een spiegel op maat gaat. Op het moment dat je een spiegel op maat koopt, worden deze spiegels onafgewerkt geleverd. Dit betekent dat de spiegel nog scherpe randen heeft wanneer het bij jou aankomt. Een spiegel die niet geslepen is, is het beste te gebruiken als wanddecoratie dat een lijst of frame krijgt. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om een geslepen spiegel op maat te kopen. Deze spiegels hebben dan plat poly geslepen randen, waarbij de randen netjes afgeslepen worden. Een andere optie waaruit gekozen kan worden, is een spiegel met veiligheidsfolie. De spiegel wordt dan voorzien van een doorzichtige laag die achter op de spiegel wordt aangebracht. Dit folie zorgt ervoor dat er geen splinters vrijkomen wanneer het glas afbreekt, omdat deze aan het folie blijven plakken. Deze spiegel kun je dan ook het beste plaatsen op plekken waar de kans groter is dat een spiegel breekt.