Whitepress
Gepubliceerd: 30-04-2024

Ben jij iemand die het leuk vindt om zelf de handen uit de mouwen te steken? Als je de juiste vaardigheden hebt kan je dit zeker doen met je badkamer! In deze blog geven we je wat tips om zelf je badkamer te verbouwen.

Begin met de badkamertegels

De eerste tip die we je mee willen geven is om met de badkamertegels te beginnen. Je tegels zijn namelijk het fundament van je badkamer. Het is niet zo logisch om vervolgens te starten met de wat kleinere details. Zorg ervoor dat je badkamertegels aanschaft die waterdicht zijn. Hierdoor voorkom je dat er ooit water vanuit de badkamer je vloeren intrekt en zo voor veel schade zorgt. Via plekken als Tegels in Huis kun je prachtige badkamertegels halen.

Ga voor de juiste verlichting

Goede verlichting kan je net gerenoveerde badkamer maken of kraken. Het is niet alleen belangrijk voor de sfeer, maar ook voor de functionaliteit. Denk aan heldere verlichting bij de spiegel voor als je je opmaakt of scheert, maar ook aan sfeerverlichting voor als je lekker wilt ontspannen in bad. LED-lampen zijn een geweldige keuze vanwege hun duurzaamheid en omdat ze beschikbaar zijn in verschillende tinten licht. Zo kun je spelen met zowel warme als koele tinten om de perfecte sfeer te creëren. Neem even de tijd om te bedenken wat het beste werkt in jouw ruimte.

Investeren in een goed ventilatiesysteem

Een goed ventilatiesysteem is cruciaal voor elke badkamer. Waarom, vraag je je af? Hiermee voorkom je vocht en schimmel. Maar wat als je dit niet doet? Je badkamer schoonmaken wordt haast onmogelijk. Daarnaast kun je gezondheidsproblemen krijgen. Wil je dus de structuur van je huis beschermen en een gezonde leefomgeving creëren? Investeer dan in een krachtig ventilatiesysteem.

Besteed aandacht aan kleine details

Besteed verder aandacht aan kleine details van je badkamer. Het zijn die kleine details die jouw badkamer niet alleen functioneel maken, maar ook een plek waar je graag tijd doorbrengt. Denk aan zaken als stijlvolle zeepdispensers, unieke handdoekhaken of een perfecte badmat die niet alleen comfortabel is, maar ook nog eens past bij je tegels. Ook planten kunnen een wereld van verschil maken. Ze brengen niet alleen kleur en leven in de ruimte, maar sommige kunnen zelfs helpen de lucht te zuiveren.

Maak alles waterdicht

Maak tot slot alles waterdicht. Zie het als het leggen van een fundament voor een huis; je ziet het niet altijd, maar zonder zakt alles in elkaar. Of je nu kiest voor nieuwe tegels, een badkuip installeert, of gewoon ervoor wilt zorgen dat die nieuwe douchecabine geen problemen veroorzaakt, zorg ervoor dat alles waterdicht is. Dit gaat niet alleen over het tegenhouden van water waar het niet hoort te zijn, maar ook over het beschermen van je huis tegen potentiële waterschade op lange termijn.