Huizenprijzen
Gepubliceerd: 17-12-2021

Wil jij je huis verkopen en op zoek gaan naar een droomhuis in Den Bosch? Dan heb je waarschijnlijk wel een makelaar zoals vb&t makelaars Den Bosch en Easie Den Bosch nodig. De huizenprijzen stijgen namelijk nog steeds flink en dat kan in 2022 ook nog hoger zijn. Wat de voorspellingen hiervoor zijn lees je in dit artikel.

Voorspelling

De Rabobank voorspelt in een nieuwe prognose dat de huizenprijzen nog verder gaan stijgen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning valt naar verwachting dit jaar 14,4 procent hoger dan vorig jaar. De Rabobank verwacht dan ook voor volgend jaar een stijging van 11,5 procent. De reden hiervoor? De Rabobank denkt dat dit komt door de lage rente, economische vooruitzichten en prijsopdrijvende prikkels

Veel lokale uitschieters

Waar de prijzen het hardst gaan uitstijgen is volgens Rabobank in de provincie Flevoland. Dit jaar wordt er een groei van maar liefst 20 procent verwacht. Dat is dus een zeer aardige groei. Volgend jaar zal daar dan nog eens 15 procent bovenop komen. De prijzen van de woningen in andere regio’s buiten de Randstad gaan ook flink groeien. In Oost-Groningen en Zeeland wordt een toename van 18 procent verwacht.

Amsterdam kleinere stijging

Veel mensen verwachten dat de prijzen het hoogst gaan worden in Amsterdam maar dit is echter niet het geval. De stijging voor Amsterdam wordt namelijk voorspeld met 12 procent. De huizenprijzen blijven natuurlijk wel het hoogst in dit gedeelte van het land.

Hoe zit het in Den Bosch?

Maar hoe zit het dan in Den Bosch? De huizenprijzen in Brabant-Noordoost zullen dit jaar stijgen met 14 procent. In 2022 zal hier ook nog eens 12 procent bovenop komen. Een flinke stijging dus. Voor de woningzoekende is dit dan natuurlijk een flinke domper. Maar laat je dat er niet van weerhouden om te verhuizen naar Den Bosch. Een huis moet je natuurlijk ook altijd wel zien als een investering. Schrikken de prijzen je dan toch nog af? Wacht dan een paar jaar want wellicht gaan de prijzen weer dalen. Het is namelijk wel zo dat Den Bosch een prachtige stad is om te wonen en daarom ook zeker de moeite waard is.