EnergyFlip
Gepubliceerd: 04-05-2023

Iedereen is op zoek naar manieren om energieverbruik te verminderen. Om echt stappen te kunnen zetten is inzicht in je huidige (sluip)verbruik nodig. Meten is weten. Een energieverbruiksmanager helpt je hierbij.

Wat is een energieverbruiksmanager?

Een energieverbruiksmanager geeft inzicht in het gas- en elektriciteitsverbruik in huis. Een energieverbruiksmanager is vaak een kastje in je meterkast en/of een app of website waar je verbruiksgegevens worden getoond.EnergyFlip

Het kastje in je meterkast meet (in de meest ideale situatie realtime) zowel je gas- als stroomverbruik. Bij zonnepanelenbezitters wordt vaak ook de (bruto)productie van je zonnepanelen gemeten. Hierdoor krijg je inzicht in het totaalplaatje van jouw energieverbruik. Bovendien sta je niet voor verrassingen bij je jaarnota achteraf. Je weet namelijk van tevoren wat je te wachten staat en kunt zo grip houden op je energierekening.

Door jouw energieverbruik te meten kun je gericht energie gaan besparen. Met de data in de app zoek je plekken en apparaten op waar je (onnodig) veel stroom verbruikt en kijk je welke besparingen er mogelijk zijn. Hierdoor gaat je energierekening omlaag én draag je bij aan een beter klimaat.

Er zijn verschillende soorten energieverbruiksmanagers. Kies een energieverbruiksmanager die aansluit op jouw situatie, wensen en gewoonten.

Dit kan de energieverbruiksmanager EnergyFlip

Er zijn verschillende energieverbruiksmanagers op de markt en deze toestellen gaan jarenlang mee, dus jij wil natuurlijk de juiste keuze maken.

De energieverbruiksmanager EnergyFlip is in 2017 samen met de #1 onafhankelijke consumentenorganisatie bedacht. EnergyFlip bestaat uit een klein meetkastje (de ‘gateway’) plus een gebruiksvriendelijke mobiele app. We maakten voor jou een overzicht van wat EnergyFlip inhoudt;

  • Real time inzicht
  • Zeer gebruiksvriendelijke mobiele app
  • Snel opsporen van sluipverbruik en energievreters in jouw huis
  • Makkelijk te installeren meetkastje, voor zowel slimme- als analoge- en/of digitale meters
  • Onafhankelijke data
  • Regelmatig meldingen met slimme energiebesparingstips
  • Inzage in opwek- en teruglevering van je zonnepanelen
  • Geen extra in app kosten voor features als historische data

Omdat je met EnergyFlip snel en makkelijk jouw sluipverbruik tackelt, energiebespaartips ontvangt en opgewekte energie het slimste weet in te zetten besparen onze klanten gemiddeld 350 euro per jaar op hun energiefactuur. Je verdient EnergyFlip al in minder dan een jaar terug.

Energieverbruiksmanager voor het optimaal uitlezen van je zonnepanelenEnergyFlip

Met zonnepanelen wek je zelf duurzame stroom op. Die stroom gebruik je in eerste instantie direct in huis. Als je meer produceert dan je verbruikt, lever je stroom terug aan het elektriciteitsnet. Met EnergyFlip en de uitbreidingsset zon zie je naast je opwek- en teruglevering ook hoeveel je van je eigen opgewekte duurzame stroom verbruikt! Dit betekent ook dat je direct actie kunt ondernemen, zoals je wasmachine en vaatwasser aanzetten. Zo ga je het slimste om met de opgewekte zonne-energie.

Maar wat heb ik nodig?

Wat voor meter heb ik nu eigenlijk? En wat heb ik precies nodig om mijn zonnepanelen uit te lezen? Kom je er niet helemaal uit? Doe dan de keuzehulp.