Whitepress
Gepubliceerd: 29-04-2024

Je gaat je woning verbouwen en daar heb je ongetwijfeld een hartstikke goede reden voor. Misschien verwacht je gezinsuitbreiding en heb je voor je toekomstige kinderen extra kamers nodig. Of wellicht ben je van plan om voor een groot deel thuis te werken en heb je daarom een extra werkplek nodig. Het kan echter ook zijn dat er sprake is van achterstallig onderhoud en dat je daarom wat ruimtes een nieuwe boost wilt geven. 

Wat de reden ook is: bij een verbouwing komt veel kijken en natuurlijk heb je ook te maken met een budget. Mensen willen het liefst zoveel mogelijk besparen en dat lukt zeker wanneer je zelf de handjes uit de mouwen steekt. Als je een beetje handig bent, kun je bepaalde klussen namelijk prima zelf doen. Maar wat dan precies?

 

Sloopwerkzaamheden in de badkamer

Als je van plan bent om de badkamer te renoveren, dan gaan daar doorgaans veel kosten mee gepaard. Maar je kunt de kosten minimaliseren door zelf al bepaalde sloopwerkzaamheden uit te voeren.

Daar heb je namelijk weinig expertise voor nodig, maar tegelijkertijd is het wel belangrijk om voorzichtig te zijn, want tijdens het slopen moet je natuurlijk niets beschadigen. Als je daar enigszins bang voor bent, dan kun je natuurlijk ook een professional helpen bij de sloopwerkzaamheden.

Voor de renovatiewerkzaamheden in het algemeen kun je ook een minihijskraan huren. Daar kun je veel profijt van hebben tijdens de gehele verbouwing.

Vloeren leggen

Je kunt het leggen van een vloer uitbesteden, maar ook prima zelf doen. Zelf een vloer leggen brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst kun je daarmee kosten besparen, waardoor je meer geld overhoudt en de verbouwing sneller binnen je budget past.

Gelijktijdig weet je dan ook zeker dat de vloer snel is gelegd, aangezien je dan niet afhankelijk bent van de drukke planning van professionals. Maar we moeten ook eerlijk zijn en even enkele nadelen benoemen. Het leggen van een vloer kan fysiek zwaar zijn en het is een klusje dat zeer precies komt kijken. Heb je dus weinig ervaring of snel last van blessures? Dan kun je het beter uitbesteden of vrienden en/of familie om hulp vragen.

Muren verven

Om de zoveel tijd hebben je muren een nieuw likje verf nodig. Als je een grote woning hebt, dan is het verven van je muren wel een flinke klus. Als je daarvoor een professional inschakelt, dan ziet alles er ongetwijfeld strak uit, maar daar hangt ook een hoog prijskaartje aan vast.

Gelukkig kun je ook prima zelf de muren verven. Op internet vind je verschillende praktische tips voor mensen zonder ervaring. Samen met een goede vriend of vriendin een muur verven is bovendien erg gezellig.