isolatieglas
Gepubliceerd: 17-02-2021

Een duurzaam en energiezuinig huis is natuurlijk helemaal van deze tijd. Een woning die goed geïsoleerd is zal ervoor zorgen dat je comfortabel woont. Dit is ook mogelijk met behulp van een verwarming die werkt op klimaatvriendelijke alternatieven voor aardgas. Hierdoor zul je niet alleen vriendelijk zijn voor het milieu, maar ook je eigen portemonnee heeft hier natuurlijk baat bij. Als jij ook een duurzaam en energiezuinig huis wilt dan zou je onder meer gebruik kunnen maken van isolatieglas. Dit kun je inzetten door het glas dat op het moment in je woning zit te vervangen voor het isolatieglas. 

Wat is isolatieglas überhaupt? 

Isolatieglas zal zorgen voor een extra hoge isolatiewaarde. Dit is het geval als je kiest voor hoogrendementsglas, wat ook wel HR++ glas genoemd wordt. Voor Triple glas geldt hetzelfde, een andere benaming hiervoor is 3 laags glas. Beide soorten isolatieglas zullen ervoor zorgen dat de warme lucht in je huis niet via de ramen verloren zal gaan. Ook houden ze ook de kou goed buiten, dus jij hoeft niet met een dekentje op de bank te zitten of te liggen. Let wel op of het isolatieglas past in de kozijnen van je huis, dit is namelijk niet altijd het geval. 

Is de investering het wel waard?

Als je ervoor kiest om isolatieglas aan te schaffen dan zul je er spoedig achter komen dat dit best een dure investering is. Het is dan ook verstandig om uit te zoeken of de investering het wel waard is. Dit kun je doen door de kosten op te wegen tegen de besparingen. Bij een vrijstaand huis zal het gemiddeld ongeveer 4600 euro kosten om isolatieglas te kopen. Je zult dan per jaar circa 360 euro per jaar besparen. Het zal dus best wat jaar duren voordat je de investering terug hebt verdiend.