beveiligen woning
Gepubliceerd: 04-02-2021

Je staat er misschien niet zo bij stil als je een huis gaat bouwen, maar van alles wat je kiest voor je nieuwe woning, zijn de sloten eigenlijk het meest belangrijk. Goede sloten geven je een veilig gevoel. En dat is natuurlijk precies wat je huis moet zijn. Een plek waar je zonder zorgen kun leven en slapen.

Ga je zelf een huis bouwen, dan is er heel wat waar je over na moet denken. Het meeste staat wel op je lijstje en je netvlies. In de praktijk blijkt gek genoeg dat sloten niet bovenaan staan. En dat is eigenlijk heel vreemd. Want juist goede sloten zorgen er voor dat alle spullen die je met zorg hebt uitgezocht beschermd worden. En niet in de laatste plaats jij zelf en je gezinsleden.

Een goed begin

Door bij de aanvang goed na te denken, bespaar je je later kosten. Het is natuurlijk zonde als blijkt dat je je sloten na een korte tijd zo moeten vervangen omdat een verzekering bijvoorbeeld andere eisen stelt. Door direct voor een goed slot te kiezen met een keurmerk kun je dit voorkomen. Daarnaast kun je met goed beveiligde sloten alle deuren van je nieuwe woning met één en dezelfde sleutel bedienen. De slotenmaker kan je een trouwens een goed advies geven wat voor jouw woning de beste oplossing is.

Een tip

Kies het liefst voor SKG*** cilinders met kerntrekbeveiliging en met gecertificeerde sleutels. SKG*** cilindersloten zijn namelijk beter beveiligd tegen kern- of cilindertrekken, en dat is precies de meest favoriete methode van inbrekers. Daarnaast is een gecertificeerde sleutel zonder certificaat niet te dupliceren. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat als je een sleutel even hebt uitgeleend (aan iemand van het bouwbedrijf bijvoorbeeld) er daarna meerdere exemplaren van jouw sleutel kunnen zijn. Denk overigens ook aan sloten voor op ramen, een balkon deur en de garagedeur. Bedenk dat er echt heel wat meer plekken in je huis zijn die gevoelig zijn voor inbraak dan jij op het eerste zicht bedenkt.

Inbraakpreventie geeft veilig gevoel

We willen je ook niet bang maken maar een feit is wel dat er veel wordt ingebroken en dat de inbrekers helaas steeds gewelddadiger en brutaler worden. Direct bij de bouwtekeningen met de slotenmaker om tafel gaan, is dus een verstandig idee. Kies het liefst een slotenmaker uit jouw woonplaats. De slotenmaker Amsterdam weet bijvoorbeeld precies wat er in de stad speelt en kan dat meenemen in het advies. Zo krijg je een goed inzicht in hoe je je woning veilig kunt maken en houden en waar de zwakke plekken in de inbraakbeveiliging zitten.

Denk ook aan deurdrangers

Ben je toch bezig met de deuren, kijk dan ook direct naar deurdrangers. Niet alleen in de zomer als je deuren hebt openstaan heb je kans dat de deur heel hard dichtvalt door de wind of tocht. Een goede oplossing is om een deurdranger te laten plaatsen. Door de deurdranger valt de deur altijd rustig en gedoseerd in het slot. En heb je ook geen kans dat de deur misschien niet goed in het slot valt. Zo zie je dat een deurdranger dus een dubbel voordeel heeft. En nog fijner is dat de slotenmaker ook hierin het beste advies kan geven.