Thumbnail
Gepubliceerd: 13-08-2008 Laatste update: 16-11-2018

Het lijkt zo simpel. Even een keuken bestellen voor je nieuwe huis. Particuliere opdrachtgevers Hilda van der Tuin en Paul Harts ondervinden dat dit toch lastiger is dan menigeen denkt. Lees de jongste aflevering van hun tweewekelijkse verslaggeving in de Cobouw hieronder.

Keuken kiezen

We hebben er drie nodig, en na heel veel moeite hebben we nu, anderhalf jaar later, een (kapotte) keuken. Het begon met een aantal tijdrovende bezoeken aan een soort binnenhuisarchitect van een prachtige zaak met keukens, tegels, badkamers en haarden bij ons in de buurt. Een totaalconcept boden ze, en dat sprak ons erg aan. Lekker makkelijk om alles via dezelfde leverancier af te nemen. Dat het dan misschien niet de goedkoopste was, maakte ons niet zoveel uit. We zochten iemand die ons bij de hand nam en onze keuzes beperkte, want er is zoveel te koop dat we het spoor wat bijster raakten.
Tot handel kwam het nooit en tot op heden weten we niet waaraan dat ligt, maar het bleef plotseling ijzingwekkend stil. We stuurden vijf e-mails en smeekten bijna om een nieuwe afspraak. Onze telefoontjes werden niet beantwoord. Na een paar maanden wachten trokken we de conclusie dat deze zaak ons kennelijk niet kapitaalkrachtig genoeg, te kritisch of te weinig stijlvol vond.

Complottheorie

Omdat we baalden van alle tijd die we in de afspraken hadden gestoken stuurden we een digitale tekening, het bericht dat we drie keukens zochten en het verzoek om een afspraak naar een andere prachtige keukenzaak. No reply.
Een mens zou bijna in een keukencomplottheorie gaan geloven toen ook de derde (veel minder chique) zaak, waar we uit arren moede maar weer in persoon langs gingen, ondanks meerdere verzoeken, geen offerte aanleverde.
Toen ontdekten we de internetveilingen. Er gaan nogal wat keukenzaken failliet (goh, hoe zou dat toch komen?) en we raakten verslaafd aan het bieden op fitnessapparatuur, verlichting, tuinstoelen en keukens. Onze Hollandse koopmansgeest deed ons hebberig op de muis klikken. Later zagen we dat je 35% meerkosten op de prijs hebt vanwege de btw en opslagen…
Enfin, we bestelden een prachtige robijnrode keuken. We moesten hem wel meteen ophalen. We huurden dus snel via Marktplaats een loods in Joure. Het veilingbedrijf adviseerde ons een transporteur waarmee het vaak samenwerkte, dus die vroegen we om de keuken bij de loods af te leveren.

Beschadigingen

En toen werden we gebeld door de verhuurder van de loods… De transporteurs hadden onze keuken van 15.000 euro gewoon los in hun vrachtwagen gegooid en wilden hem gauw in de loods kwakken. Dat laatste kon hij nog net tegenhouden.
We trokken wit weg toen we alle beschadigingen zagen. Als een waar CSI-team constateerden we dat alle beschadigingen aan de buitenkant van het verpakkingsmateriaal zaten en dus na het inpakken waren ontstaan.
Paul maakte er snel wat foto’s van om bewijs te hebben zodat de verzekeraar later niet zou kunnen beweren dat wij, of de verhuurder van de loods de keuken vernield hadden.

Bron: Cobouw 12 augustus 2008