Wikihouse
Gepubliceerd: 10-06-2020 Laatste update: 11-06-2020

In Almere Buiten is een uniek zelfbouwproject gestart: WikiHouse De Stripmaker. Hier krijg je de kans om je woning letterlijk zelf te bouwen. Dit is mogelijk omdat de woningen ontworpen zijn in het WikiHouse bouwsysteem, waarmee je het casco van je woning, met slechts een schroefmachine in elkaar kunt zetten. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je toekomstige buren, vrienden en familie, en onder professionele begeleiding van een bouwteam.


WikiHouse

WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Het ontwerp- en bouwproces is simpel:

Stappen Wikihouse

Als je digitale woningontwerp klaar is, freest een computergestuurde frees houten plaatmateriaal (18mm multiplex) tot handzame onderdelen, die gezamenlijk het bouwpakket vormen voor het casco van jouw woning. Aansluitingen en verbindingen zijn zo eenvoudig mogelijk ontworpen. Je kunt je woning zelf of met behulp van vrienden in elkaar zetten.  Hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten. Daarna werk je het casco af met isolatie  en materialen voor de afwerking van de binnenwanden en de buitengevel, het dak enz.

Duurzaamheid

WikiHouse is een duurzame bouwmethode. De toepassing van hout is minder milieubelastend dan bijvoorbeeld beton en baksteen. Ook wordt de hoeveelheid bouwafval gereduceerd doordat de computergestuurde frees het plaatmateriaal zo voordelig mogelijk freest. Omdat de onderdelen handzaam zijn, is er nauwelijks groot materieel nodig om de onderdelen te vervoeren. En voor de montage van het houtskelet is nauwelijks elektrisch gereedschap nodig.

Nog 4 kavels in fase 1

In de eerste fase zijn nog vier kavels beschikbaar , vanaf € 247.500,- v.o.n. all-in*. Voor deze kavels geldt: inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De omgevingsvergunning is afgegeven; dit betekent dat de plattegronden niet meer kunnen wijzigen. De start van de bouw staat gepland in het derde kwartaal van 2020.

*Let op: dit is inclusief 20% extra financieringscapaciteit (eis hypotheekverstrekker i.v.m. zelfbouw). Bouw je zelf? Dan kun je zo’n €40.000,- besparen.


Kijk voor meer informatie op www.wikihousedestripmaker.nl.