kavels rotterdam
Gepubliceerd: 06-01-2004 Laatste update: 19-04-2019

Voor mensen die zelf een huis willen bouwen in Rotterdam wordt het in het nieuwe jaar gemakkelijker om aan informatie te komen over bouwkavels die te koop worden aangeboden. In het stedelijk informatiecentrum CIC aan de Coolsingel is in 2004 alle informatie over kavels verkrijgbaar via 1 loket. Hiermee wil de gemeente haar dienstverlening verbeteren en meer belangstellenden voor de grond bereiken.

bevordering zelfbouw

Het Rotterdamse college wil het particulier opdrachtgeverschap bevorderen. Dit betekent dat de kans geboden wordt om alleen of samen met andere belangstellenden op te koop staande bouwkavels een eigen woning te bouwen.

informatie over kavelaanbod

Informatie over de ligging van kavels die te koop zijn en over de prijzen, uitgiftedata en de procedure van inschrijving, is vanaf 5 januari bij het City Informatiecentrum te krijgen. Het CIC is geopend op maandag van 13 tot 17 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur en op zaterdag van 11 tot 17 uur.

informatiemarkt zelfbouw

Het loket voor particuliere woningbouwers wordt begin maart officieel geopend tijdens een informatiemarkt over particulier opdrachtgeverschap.

Bron: Rotterdams dagblad, 29 december 2003