De Tippe, Stadshagen Zwolle
Gepubliceerd: 25-04-2019

De Tippe wordt een gevarieerde duurzame woonbuurt met meerdere gezichten. Het gebied ligt aan de rand van Stadshagen (Zwolle), ingesloten tussen de Kamperlijn en de Hasselterweg, dicht bij Westenholte en de IJssel.

Laatste uitbreiding Stadshagen Zwolle

Het gaat hier om de laatste grote uitbreiding van Stadshagen en in deze buurt komen ongeveer 1250 woningen, voor grote en kleine huishoudens van alle leeftijden met aandacht voor huizen die geschikt zijn voor zorg aan huis.

Mix koop- en huur

Er komen zowel koop-als huurwoningen, voor grote en kleine huishoudens. Het moet een duurzame, diverse en sociale buurt worden. Deze uitgangspunten zijn verwoord in het zogeheten Koersdocument dat voor De Tippe is opgesteld en binnenkort in de gemeenteraad zal worden behandeld. 

Ruimte voor particulier opdrachtgeverschap (PO)

In het document, dat samen met gebieds- en projectontwikkelaar VanWonen en de Zwolse woningcorporaties deltaWonen en SWZ is opgesteld, worden vijf thema’s benoemd. De buurt moet energieneutraal en klimaatadaptief worden ontwikkeld, er moet aandacht zijn voor circulariteit, duurzame bereikbaarheid en een sociaal inclusieve wijk. De Tippe zal samen met geïnteresseerde bewoners uit de omgeving vorm worden gegeven, waarbij ruimte zal zijn voor particulier opdrachtgeverschap.

bron: StadshagenNieuws