Hoogbouw
Gepubliceerd: 30-04-2021 Laatste update: 06-05-2021

Bouwplannen? Dan heeft u ongetwijfeld al een plaatje van uw ideale droomwoning in uw hoofd. Maar wist u dat de keuze tussen laagbouw of hoogbouw voor een groot deel bepaalt hoe uw woning er van binnen én buiten uit komt te zien? Wij helpen u graag te bepalen welk type woning het beste bij uw woonwensen past!

Laag- of hoogbouw: wat is de beste optie voor u?

Blanco beginnen en alles zelf bepalen: een vrijstaande woning bouwen biedt eindeloos veel mogelijkheden. Toch zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. De grootte van de kavel bijvoorbeeld en de bouwvoorschriften vanuit de gemeente; het benodigde aantal kamers én natuurlijk uw eigen budget. Heeft u al een duidelijk beeld bij deze vragen? Dan is het tijd om de volgende vraag te beantwoorden: kiest u voor laagbouw of voor hoogbouw?

Laagbouw en hoogbouw: de verschillen

Wat is het verschil tussen laagbouw en hoogbouw? Het is eigenlijk heel eenvoudig: een laagbouw woning bestaat uit één woonlaag en een kap en een hoogbouw woning bestaat uit twee woonlagen en een kap. Het grootste verschil? De ruimte en indeling van de woning. Een hoogbouw woning heeft meestal een groter woonoppervlak door de extra woonlaag. Bovendien beschikt deze woning over meer ruimte op de (eerste) verdieping, omdat de kamers allemaal rechte wanden hebben. Bij een laagbouw woning begint de kap meteen op de verdieping, waardoor de kamers schuine wanden hebben en de woning bovendien zijn kenmerkende sfeervolle uitstraling krijgt.

Hoe ziet een laagbouw woning eruit?

Bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning met een veelzijdig karakter? Dan is een laagbouw woningtype zeker geschikt voor u. Groot, klein, met of zonder aanbouw; laagbouw woningen zijn er in veel verschillende soorten en maten en mogen bovendien in veel bouwplannen gebouwd worden. Deze veelzijdigheid maakt het voor veel mensen aantrekkelijk om voor laagbouw te kiezen!

Laagbouw

 

Hoe ziet een hoogbouw woning eruit?

Bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning met alle ruimte voor een gezin, hobby’s of een kantoor aan huis? En is hoogbouw toegestaan vanuit de gemeente? Dan is een hoogbouw woningtype ideaal voor u. Van klassiek Herenhuis tot een moderne Stadsvilla: met een hoogbouw woningtype van Groothuisbouw kiest u voor stijl, volop ruimte én mogelijkheden.

Hoogbouw

 

Alle laag- en hoogbouw woningen van Groothuisbouw bekijken? Of direct aan de slag met het ontwerp van uw eigen woning? Met de ontwerpmodule op onze website ontwerpt u in een paar klikken uw persoonlijke droomwoning!