oproep deelname onderzoek zelfbouwers
Gepubliceerd: 08-04-2020

Mijn naam is Marvin Rougoor, student HBO Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar en dat betekent dat ik bezig ben met mijn afstudeerscriptie.

Voor dit onderzoek ben ik op zoek gegaan naar een onderwerp binnen de bouw dat mij aanspreekt . Zo ben ik erachter gekomen dat ik werken met particuliere opdrachtgevers erg interessant vind. Het nauw samenwerken met de toekomstige bewoner en het realiseren van hun droomhuis lijkt me  een erg mooi proces. Door de verschillende stageperiodes bij kleinere architectenbureaus tijdens mijn studies heb ik kennis opgedaan hoe dit in zijn werk gaat. Echter wil ik op dit gebied mijn kennis verder verbreden en dieper onderzoek doen naar dit onderwerp.

Vragen

Hiervoor ben ik een onderzoek gestart: ‘Naar een passend ontwerp’. Hier zullen de eisen en wensen van de particuliere opdrachtgevers centraal staan. Hoe worden deze nu geformuleerd naar de partij waarmee ze willen werken? Welke partijen worden er gekozen en waarom? Welke stappen denken de opdrachtgevers te moeten nemen? Weten zij wat er van hen wordt verwacht? Hoe gaat een architect hiermee aan het werk? Wat dienen zij nodig te hebben van de opdrachtgevers om te beginnen aan hun ontwerpproces?

Hulp gewenst van zelfbouwers

Dit zijn allemaal vragen die een rol spelen voor mijn onderzoek. Hiervoor heb ik dus de hulp nodig van zowel opdrachtgevers die al eerder een huis hebben laten bouwen als mensen die van plan zijn om een huis te laten bouwen. Hiervoor heb ik een korte enquête opgesteld waarmee ik meer input voor mijn onderzoek kan genereren.

Ik zou het enorm op prijs stellen wanneer u deze korte enquête zou willen invullen. Het duurt maar een paar minuten.


Met bouwkundige groet,
Marvin Rougoor

4e-jaars Student Hogeschool Rotterdam