projectinformatie delen
Gepubliceerd: 28-11-2019 Laatste update: 12-12-2019

Vandaag de dag ontvangen we meer e-mail dan ooit. Een gemiddeld persoon besteed circa 28% van zijn tijd aan het lezen en beantwoorden van e-mails en 19% van de tijd aan het zoeken en verzamelen van benodigde informatie (bron: onderzoek McKinsey). Hierdoor gaat veel kostbare tijd verloren aan zaken die geen waarde toevoegen.

Goede communicatie essentieel

In het bouwproces is goede communicatie vanzelfsprekend van groot belang. Alle betrokken partijen moeten voorzien worden van de juiste informatie, zoals tekeningen, rapporten en andere digitale bestanden. Dit zorgt voor veel e-mails die gelezen en beantwoord moeten worden en het overzicht op alle beschikbare informatie is hierbij snel zoek. Als gevolg hiervan verspillen we niet alleen kostbare tijd, maar neemt ook de kans op fouten toe. Per ongeluk een mail met een nieuwe versie van een tekening over het hoofd zien, leidt direct tot foutkosten.

Systeem voor documentbeheer 

Een systeem voor documentbeheer biedt hierin een praktische oplossing in het bouwproces. Een systeem in de cloud biedt hierbij het gemak om alle betrokken partijen toe te voegen zodat iedereen altijd beschikt over de bouwinformatie. Het gebruik van versiebeheer zorgt ervoor dat het hierbij ook altijd duidelijk is wat de juiste, meest actuele informatie is. Hierdoor kan het aantal e-mails enorm worden teruggebracht en de kans op fouten eveneens behoorlijk worden gereduceerd. Veel van deze oplossingen kunnen op projectbasis worden ingezet, waardoor je alleen betaald voor wat je gebruikt. Een kleine investering die zichzelf dubbel en dwars terugverdient in het project.  

advertorial iBinder

iBinder maakt het efficiënt delen van bouwinformatie eenvoudig in het bouwproces. iBinder is een digitale ordner waarin bouwinformatie eenvoudig kan worden gedeeld. Zo beschikt iedereen in het project altijd over de juiste digitale bestanden, wordt tijd bespaard in het verspreiden van informatie en worden fouten voorkomen.

{"preview_thumbnail":"/sites/zin/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/9VBoFpAF8ig.jpg?itok=wUDNY1Ge","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=9VBoFpAF8ig","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive, autoplaying)."]}

iBinder helpt je in het gehele bouwproces:

  • iBinder Tender – aanbesteding/selecteren van bouwpartners
  • iBinder Bouwproject – delen van bouwinformatie met bouwpartners van initiatie tot oplevering
  • iBinder Vastgoedbeheer – het beheren van tekeningen, onderhoudsmeldingen en beheren van contracten

iBinder