Thumbnail
Gepubliceerd: 02-05-2006 Laatste update: 15-11-2018

Het eerste artikel over de belevingen van de particuliere opdrachtgevers Robert Portengen en Rogier Seinstra staat online. De bouwvergunning is inmiddels binnen voor Rogier en Robert. En ondanks het slechte imago valt de administratieve rompslomp het duo flink mee.

Bouwbesluit

Op 29 december van het vorige jaar dienden wij nog snel onze bouwaanvraag in. Dat was expres zo op de laatste dagen van het jaar, want per januari werden de regels van het bouwbesluit veranderd. De nieuwe regels zijn vooral in de energienormen aangescherpt. De kosten daarvoor besparen wij ons nu.

We hadden op het moment van aanvragen eigenlijk nog lang niet alle gegevens compleet. De aanvraag bestond uit diverse tekeningen en enkele formulieren. Na een paar dagen ontvingen we dan ook al een lange brief van de gemeente, die vooral lang was geworden door de lijst met ontbrekende gegevens en documenten.

In de vier weken die volgden stuurden de architect, de aannemer en wij alle benodigde papieren op, zodat de gemeente verder kon met de behandeling van de aanvraag.

Snelle behandeling vergunningaanvraag

In februari ontvingen wij nogmaals een bericht van de gemeente, enkele berekeningen waren niet helemaal compleet en met zat nog met een aantal vragen. De architect heeft de vragen daarna keurig beantwoord.
Omdat wij met het bijzoeken van papieren en met de aanvullende berekeningen van de architect zo'n zes weken bezig zijn geweest, en omdat de gemeente wel 13 weken mag uittrekken voor de behandeling was onze verwachting om een definitieve toewijzing te krijgen niet hooggepannen. Echter op 19 maart ontvingen wij de brief met de bouwvergunning.

Een snelle gemeente met gerichte vragen en aanvullingen, dat mag ook wel eens worden gezegd.