Sofa
Gepubliceerd: 28-05-2020

Een canvas schilderij kopen bij Sweet Living Shop is hoe dan ook een aanrader, maar dan moet het natuurlijk wel passen bij de rest van je interieur en stijl. Gelukkig heeft de site een ruim aanbod aan schilderijen, dus er zal zeker een exemplaar tussen zitten die past bij je woonkamer. Daarnaast zijn er ook nog veel verschillende woonkamer stijlen waarin de schilderijen passen, waarvan je in dit artikel drie stijlen kunt lezen.

Scandinavische stijl

De eerste stijl die getoond wordt is de Scandinavische, wat op het moment naar alle waarschijnlijkheid de populairste stijl is. Het wordt gekenmerkt door lichte kleuren, maar ook doordat het veel daglicht toelaat in de woning. Bovendien wordt hout veel gebruikt in de Scandinavische stijl, net zoals andere natuurlijke materialen. Dit zorgt ervoor dat het interieur van je woonkamer rustig oogt, waardoor je je in een positieve omgeving heerlijk kunt ontspannen. Deze stijl is gecreëerd doordat de Scandinavische landen veel donkere dagen ervaren, dus daar staat een licht interieur tegenover.

Retro stijl

Het retro interieur is helemaal terug van weggeweest, maar ook direct met een ‘bang’. Deze stijl is momenteel namelijk mateloos populair, waardoor de verwachting is dat de trend nog wel een tijdje aan zal houden. Het woord retro geeft eigenlijk direct al aan waardoor de stijl gekenmerkt wordt. Het maakt namelijk gebruik van oude elementen. Hierbij gaat het meestal om producten uit de jaren ’60. Natuurlijk mogen jongere meubels ook, maar deze exemplaren worden juist vintage genoemd. Bovendien maakt het helemaal niet uit hoe oud het meubilair is, want mooi is het hoe dan ook.

Minimalistische stijl

Het motto van de minimalistische stijl is natuurlijk ‘less is more’, maar dat zag je waarschijnlijk al aankomen. Het doel van zo’n interieur is dat het simpel en strak is. De functionaliteit van de objecten is dan ook een stuk belangrijker dan de decoratieve waarde. Het kleurenpalet zal dus relatief klein zijn, terwijl je bij de minimalistische stijl ook gebruik zal maken van moderne producten en strakke lijnen. Eigenlijk dus zo weinig mogelijk gedoe, al mag je nog wel met de kleuren en de meubels spelen.