leefruimtes
Gepubliceerd: 22-09-2022 Laatste update: 10-01-2024

De huidige, door architecten en designers ontworpen en door ervaren kwaliteitsbedrijven gebouwde, nieuwbouwvilla’s zijn vaak volledig afgestemd op de leefwijze, wensen en dromen van de opdrachtgevers. Het zijn maatpakken, die het leven van de bewoners verrijken en uitblinken in schoonheid, comfort en kwaliteit. Hierbij zijn de toparchitecten en designers de omgeving zeker niet vergeten: de connectie met de tuin en het landschap is bij de huidige nieuwbouwvilla’s – zoals onder meer te zien is op het hoogwaardige inspiratieplatform HOOG.design – groot en zorgt bij de opdrachtgevers voor extra beleving en levensgeluk.

Een perfecte plattegrond is een zeer belangrijke pijler om een droomwoning op maat te creëren: waar verzorgt de entreehal de eerste kennismaking met de woning, waar wordt de living gesitueerd en slapen, wassen en kleden de opdrachtgevers zich aan de voor- of achterzijde van de villa? Veelal zien we dat de nieuwbouwvilla’s een open plattegrond kennen, waarbij de living, de keuken en de eetkamer met elkaar in verbinding staan en roomdividers en stalen deuren met glas een sfeervolle scheiding tussen de ruimtes vormen. Daardoor blijft de sfeer op de begane grond prettig en voel je je als bewoners niet verloren in één grote ruimte.

De leefruimte, die de laatste jaren flink aan importantie heeft gewonnen, is de keuken. Het is de plek waar de dag wordt doorgenomen, heerlijke gerechten worden bereid en waar wordt gelachen en genoten met familie en vrienden. Om deze belangrijke plek in de woning nog meer cachet te geven, wordt tegenwoordig vaak gekozen voor het laten ontwerpen van een design keuken. Creatieve medewerkers van luxe keukenspeciaalzaken, designers en interieurarchitecten ontwerpen met passie en liefde de meest onderscheidende keukens die perfectie uitstralen, luxe designs waarnaar je blijft kijken en die als een ware eyecatcher de woning verrijken. Hoogwaardige en natuurlijke materialen, zoals marmer en hout, smelten op prachtige wijze samen met luxe apparatuur, exclusieve accessoires en sfeervol meubilair. Uiteraard is de indeling van de luxe keuken dan volledig afgestemd op het gebruik, waardoor het totaalplaatje ook comfort biedt, iets waar een haardpartij, een zitbank en prettig zittende barkrukken overigens ook voor zorgen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Interieur Design  Abitare Mooi Wonen  Fotograaf: Wim Carens
Interieur Design  Abitare Mooi Wonen
Fotograaf: Wim Carens

En wat is er nu fijner dan dat het comfort, dat je in de luxe leefkeuken ervaart, ook boven aanwezig is? Dat je na een gedenkwaardige avond met vrienden geheel tot rust komt in een luxe slaapkamer, die is voorzien van hoogpolig tapijt, een heerlijk bed en bijzondere accessoires. Een heerlijke ruimte, die precies zo is ingericht zoals jij dat wenst, die de sfeer ademt van jouw favoriete hotel in Dubai, Parijs of Miami. Vaak ontwerpen designers en interieurarchitecten het privédomein van de opdrachtgevers als een grote, luxe hotelsuite. Vanuit de slaapkamer staan de bewoners in contact met de badkamer en lopen ze na het badderen of douchen in een vloeiende lijn door richting de kleedruimte. Net als op de begane grond wordt bij de indeling van deze verdieping rekening gehouden met het uitzicht op de omgeving. En dus zijn losstaande baden voor een raampartij gepositioneerd en kijken opdrachtgevers vanuit het bed uit over landerijen en boomtoppen.

Over comfort en luxe gesproken.