Inrichten woning
Gepubliceerd: 25-08-2022 Laatste update: 26-08-2022

Ben jij of zijn jullie de gelukkige eigenaar van een nieuwbouwwoning, dan mag je natuurlijk in de meeste gevallen alles volledig naar eigen smaak inrichten. Hoe prettig dit ook is, het kan in bepaalde gevallen de nodige stress met zich meebrengen. Je moet namelijk echt letterlijk over alles nadenken. Van de plek waar je graag de stopcontacten wilt hebben tot de plek waar de lichtpunten moeten komen. Kortom, werk aan de winkel! Toch heb je, wanneer dit gedeelte eenmaal klaar is, in ieder geval het praktische stuk volledig naar eigen wens kunnen invullen. Daarna is het tijd voor het inrichten van je woning. Hoe je dit het beste kunt aanpakken, vertellen we je in dit artikel.

Begin met een moodboard

Alvorens je ook maar één aanpassing doet, is het belangrijk dat je direct vanaf het begin werkt vanuit een solide basis. Dat betekent dat je voor jezelf bepaalt welke kleuren je graag zou willen gebruiken, maar ook de stijl van de woning is in dit stadium al deels van belang. Op basis van de keuze van de kleuren kun je namelijk bepalen welke kleur vloer je eventueel zou willen laten leggen. Door het maken van een moodboard breng je in feite al deze dingen samen. Dit is een samenvoegsel van alle hersenspinsels, zodat je hier vanuit kunt werken aan letterlijk de ‘huisstijl’ van je woning.

De vloeren

Nadat je in kaart hebt gebracht welke stijl je graag zou willen toepassen in de woning, is het zaak om hier een bijpassende vloer bij uit te zoeken. Dit kan een laminaatvloer zijn, maar ook visgraat en hout behoren tot de mogelijkheden. Wel is het aan te raden om te kiezen voor een ietwat neutralere kleur, zodat je het geheel met meubels en accessoires wat extra kracht kunt bij zetten.

Je meubels

Nadat je hebt bepaald welke vloeren je graag wilt hebben, is het tijd voor de meubels. Zo begin je vaak met de bank en wil je eventueel ook sta op stoelen kopen. Sta op stoelen zijn vooral wanneer je wat ouder bent of al op jongere leeftijd slecht te been bent echt ideaal. Zo hoef je geen kracht meer te zetten bij het opstaan, maar kun jij je stoel gemakkelijk en volledig elektrisch naar voren laten komen, zodat je er eenvoudig uit kunt stappen.

De accessoires

Nu je het grote geheel hebt staan en de zitspecialist! is langs geweest voor je prachtige set met sta op stoelen, is het tijd voor de finishing touch van de woning. Dit doe je natuurlijk door het gebruik van accessoires. Wel is het belangrijk dat je de kleuren die je ook hebt gekozen in je meubels en op de muren hierin deels terug laat komen. Uiteraard mag je best een afwijkende kleur gebruiken en is het gebruik van een eyecatcher zelfs aan te raden. Probeer er alleen wel voor te zorgen dat je de rust bewaard. Dat betekent op plekken zoals bij de televisie niet teveel accessoires, omdat dat kan afleiden en kan zorgen voor onrust.