spiegel glasmozaiek blauw
Gepubliceerd: 06-05-2020

In een modern interieur passen meubels in de Marokkaanse stijl zonder twijfel. Hierbij kun je onder meer denken aan white wash meubelen van hout die prachtig handgemaakt houtsnijwerk hebben. Door de witte kleur van bijvoorbeeld de kast zal het er ruimtelijk uit zien. Bovendien is het natuurlijk een handige opbergplek, die je bijvoorbeeld in de keuken of in de woonkamer kunt zetten.

Uniek

Doordat het snijwerk bij de witte meubelen met de hand wordt gemaakt zijn ze stuk voor stuk uniek. Dit komt overigens niet alleen door het snijwerk, maar ook doordat de meubelen een white wash laagje hebben gekregen. Dit houdt in dat er een witte laag verf op het hout is geplaatst. Toch zul je alsnog wel de nerf van het hout zien, alhoewel je ook kunt kiezen voor kasten die daadwerkelijk helemaal wit zijn. Dit kan een echte blikvanger zijn in je interieur. Bovendien staat dit prachtig bij een kleed. Een jute vloerkleed bij Merel in Wonderland kopen is dan ook zeker een goed idee.

Modern of antiek?

Bij Merel in Wonderland: de oosterse interieur winkel van Nederland wordt er niet alleen gebruik gemaakt van nieuw hout. Meubelmakers knappen namelijk ook oude antieke kasten op, al kunnen ze ook onderdelen van het meubilair hergebruiken. Dit doen ze bijvoorbeeld met de poten van een kast, al kiezen ze er regelmatig voor om juist het hele meubel te repareren. Die kun je dan kopen, wat hoe dan ook aan te raden is. Zo’n kast heeft namelijk al heel wat achter de rug en komt dus met een verhaal binnen.

Spiegel

Bij de Marokkaanse stijl horen ook spiegels. Als je al een witte kast hebt aangeschaft dan kun je ervoor kiezen om een bijpassende oosterse spiegel te kopen. Bij alle kasten is er namelijk een bijpassende spiegel verkrijgbaar. Qua kleur passen deze modellen bij elkaar, maar ook qua snijwerk. Zo’n mooie combinatie staat hoe dan ook prachtig bij het interieur in je woning. Je kunt de oosterse spiegel bijvoorbeeld boven het dressoir hangen, al kun je het natuurlijk ook een andere locatie geven.