icon

Atelierwoning te Deventer

StudioDAT

StudioDAT heeft in het Havenkwartier in Deventer twee naast elkaar gelegen woningen ontworpen. Buiten vormen ze één geheel maar achter de gevel heeft iedere woning een sterk eigen karakter: een splitlevelwoning en een vierlaagse woning met vide aan de kadezijde. De vierlaagse woning heeft een atelier op de begane grond. De trap ligt aan de voorgevel en de hier gelegen ramen zorgen voor variatie in de buitengevel én een sterke beleving van de kade. Op de eerste verdieping ligt de eet- en woonkamer met directe toegang tot het dakterras dat georiënteerd is op het zuiden. De vide aan de straat verbindt het atelier met de woonetage en biedt vanaf de eerste verdieping zicht op de stoep en straat. De tweede etage wordt gebruikt als slaapverdieping. De derde etage is als zolderruimte nader in te delen.

Fase
gerealiseerd
Adres

Scheepvaartstraat 10
7411 MB Deventer
Overijssel
Nederland

Woonmilieu
stedelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2014