icon

CPO-project De Schrijver

KilimanjaroWonen

Aan de Akkerstraat in de Schrijversbuurt te Eindhoven kreeg het eerste Kilimanjaroproject vorm: herontwikkeling met nieuwbouw van de voormalige Nuts Montessori school. Een vooroorlogs gemeentelijk monument in een prettige woonwijk dichtbij het centrum. Het gaat om verbouwing van het schoolgebouw en vervangende nieuwbouw van de achtergelegen sporthal, waarbij in totaal ruimte is gecreëerd voor 21 wooneenheden van 70 tot 145 m2 rondom een gezamenlijke binnentuin.

CPO-vereniging "De Schrijver" is begin 2013 gestart met de ontwikkeling, begeleid door BIEB en MAG architecten. Er is gekozen voor veel gemeenschappelijke ruimten: klushok, fietsenstalling, fitnessruimte, washok, logeerruimte en als belangrijkste een ontmoetingsruimte, grenzend aan de binnentuin. Alle woningen hebben een eigen buitenruimte, de meeste aan de westzijde waar de nieuwbouw een terrasvormige opbouw kent. Het monumentale karakter van het schoolgebouw is zorgvuldig vertaald naar een modern woongebouw.

Eind 2014 is de bouw van start gegaan, nadat in bouwteamverband met bouwbedrijf Van Herpen overeenstemming is bereikt. Een complex gebouw met parkeergarage en lift die oud en nieuw met elkaar verbindt. Zomer 2016 konden de bewoners hun woningen betrekken.

Fase
gerealiseerd
Adres

Akkerstraat
5615 HR Eindhoven
Brabant

Woonmilieu
stedelijk
Doelgroep
bestaand gebouw herontwikkelen (CPO)
Jaar van oplevering
2016