icon

CPO-project Koopvaardersplantsoen Amsterdam

BLOC7 architecten

Dit CPO-project aan het Koopvaardersplantsoen in Amsterdam-Noord bestaat uit twee geschakelde nieuwbouw gezinswoningen. Na de aankoop van hun zelfbouwkavels hebben de twee eigenaren contact met elkaar gezocht en besloten zij om samen te werken als bouwgroep. De woningen zijn gebouwd in een straat met zelfbouwwoningen gelegen aan een park, in de naoorlogse wijk Buiksloot.

Het doel van het ontwerp was om de woningen een monumentaal én uitnodigend karakter te geven. Om dat te realiseren zijn statige baksteen penanten gecombineerd met speelse houten gevelelementen. De houten bankjes en houten plantenbakken zijn speciaal voor het project ontworpen en op maat gemaakt. Op het dak is een houten dakopbouw gerealiseerd met een ruim dakterras met prachtig uitzicht over het park en de straat.

Els, een van de opdrachtgevers van het CPO-project:

“Zelf een huis bouwen, er komt een hoop bij kijken. Achteraf gezien meer dan we hadden kunnen bedenken, maar het eindresultaat zijn we heel trots op. Een prachtig huis dat bijna energie neutraal is, met een heel lage EPC waarde, op een prachtige stek met uitzicht op een park waar we dagelijks kinderen zien spelen, mensen zien sporten en er volop vertier is.”

Wil je meer weten over CPO? Download gratis onze whitepaper met 6 acties voor een betaalbaar en aantrekkelijk CPO-project.

DOWNLOAD GRATIS WHITEPAPER

Fase
gerealiseerd
Adres

Koopvaardersplantsoen 45
1034KE Amsterdam
Noord-Holland

Woonmilieu
stedelijk
Doelgroep
nieuwbouwproject realiseren (CPO)
Jaar van oplevering
2019