icon

Duurzame Villa

Studio M
Woning en schuur, achterzijde
Gevel
Bodemwisselaars
Staalframe constructie

Deze vrijstaande woning in het dorp Schipluiden is ontworpen met duurzaamheid hoog in het vaandel. Door gebruik te maken van staalframebouw is de woning zeer flexibel en zijn grote open ruimtes mogelijk gemaakt. De voorzijde van de woning is traditioneel vormgegeven zoals in de rest van Schipluiden te zien is. De achterzijde van de woning is echter zeer open en transparant en zorgt voor een optimale connectie met de buitenruimte en de natuur. De woning is duurzaam ontworpen, met bodemwarmtesysteem, ventilatievloer, warmteterugwinning en zonnecellen wordt een EPC waarde van de woning 0,32 gehaald. De gevels hebben hierbij een zeer hoge isolatiewaarde en er wordt in de gehele woning driedubbel glas toegepast.

Fase
gerealiseerd
Adres

Zouteveenseweg 1a
2636 EG Schipluiden
Zuid-Holland
Nederland

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2016