icon

Ecologisch en Gezond Houten Huis in het Bos.

NarrativA architecten

Een jong echtpaar heeft dit ruime bosrijke kavel ruim tien jaar geleden gekocht. Ze woonden in een piepklein houten huis op de kavel. Hun droom was om een grotere en betere woning te laten bouwen, welke in de omgeving past en de eigenschappen van de kavel volop benut. Ze hebben bewust voor houtbouw gekozen, met het uitstekende leefklimaat van een damp open houtconstructie. Het huis is laag gehouden om de menselijke schaal te behouden. De begane grond is gesitueerd op het ‘souterrain podium’ dat één meter boven het maaiveld uitsteekt en bekleed is met natuursteen. Op deze manier krijgt het souterrain daglicht en de begane grond geniet van meer privacy en een beter uitzicht. Het ontwerp is een moderne vertaling van een doorgestapeld chalet. Het woonhuis is een zuid gericht ontwerp. De woonkamer en eethoek genieten van zonlicht door de grote puien. Het elektrische louvredak zorgt ’s zomers voor de filtering van de zonnestralen en ’s winters voor een droge veranda. De schoorsteen accentueert de asymmetrische zuid gevel en zorgt voor evenwicht.

Fase
gerealiseerd
Adres

Baarnseweg 25
3735 ml Bosch en Duin
Utrecht

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2009