icon

Familiehuis Nieuw Vennep

Fusie ontwerp en bouw

Gelegen in Nieuw Vennep, dit familiehuis was een volledige en intensieve renovatie waarbij het dak en de bestaande mezzanine vloer wordt verwijderd met verschillende binnenmuren met behoud van zoveel mogelijk van de bestaande woning.

Onze aloude ambachtslieden voegden hoogte toe door de mezzaninevloer volledig uit te breiden tot de voorste hoogte, met behoud van de oorspronkelijke toonhoogte van het gebouw. Stalen pilaren en gedeeltelijke nieuwe buitenhouten wanden werden gebouwd om voldoende ondersteuning te bieden voor het nieuwe houten dak.  De oorspronkelijke mezzanine vloer werd uitgebreid met een nieuwe drijvende trap geïnstalleerd, het verstrekken van toegang tot dit ruime gebied. De toegevoegde hoogte creëerde een gevoel van grandeur aan de hele open woonkamer die prachtig met indrukwekkende aluminium concertina deuren afgewerkt was.

De slaap- en badkamerruimtes waren volledig met daklicht opgenomen in het platte dak waardoor een prachtige sfeergevoel naar de gang. 

Vloerverwarming werd geïnstalleerd via de begane grond, met toegevoegde houtkachel in woon-en keukenruimtes.

Een energie-efficiënt zonnepaneel systeem werd geplaatst op zowel de platte dakgebieden, met warm water systeem diep in de grond die veel van de behoeften van het huis.

De buitenkant van het huis kreeg een stijve isolatie wrap afgewerkt met een getextureerde render systeem, mooie natuursteen slips werden toegevoegd laag niveau en aan de achterste schoorsteen stapel.

Fase
in ontwikkeling
Adres

0000 AA Nieuw Vennep
Noord-Holland

Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2020