icon

Groepswonen voor 55+ in Flevoland

Stichting groepswonen Flevoland

Groepswonen

Zoals intussen alom bekend is het de nadrukkelijke wens van veel woningzoekende ouderen om een omgeving op te bouwen die de mogelijkheid biedt om meer zorg uit eigen gelederen te putten. Zorg voor elkaar is de basis. Zelfstandig wonen, je eigen domein, maar wel de veiligheid en de sociale cohesie om je heen om op terug te kunnen vallen.

Een trend terug naar de hofjes?  Een wandeling door Haarlem met meer dan 100 hofjes geeft je een indruk van deze vroegere vorm van wonen. Voor de ouderen is deze woonvorm zeker een alternatief voor de nieuwe toekomst. Alleen de woningen in de hofjes van Haarlem zijn vaak klein en alleen geschikt voor alleenstaanden.

De term “groepswonen” is misschien een beetje beladen en doet denken aan de communes die sommige ouderen nog wel kennen uit de periode van de flower power.

Voor ons is het een “werknaam” omdat we niks beters konden bedenken.
Maar het geeft wel goed weer wat we metselaar willen bereiken. Een groep, een sociale groep binnen een stad, zelfstandig en zelfredzaam. Een kleine wijk waarin je op elkaar kunt rekenen als dat noodzakelijk is. Daarvoor hoef je niet met iedereen vrienden te zijn maar het is wel fijn dat je elkaar kent en samen aan je omgeving kunt bouwen.

De wijze waarop we dat willen bereiken is door met elkaar een project tot stand te brengen waarin iedere bewoner zich thuis kan voelen en weet dat zijn omgeving er is in nood.

Fase
voorbereiding
Adres

Twente 19
8245 cw Lelystad
Flevoland

Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk
Doelgroep
nieuwbouwproject realiseren (CPO)
Jaar van oplevering
2023