icon

Kubuswoning Nieuw Oosteinde, Aalsmeer

Engel Architecten
Kubuswoning Aalsmeer
Kubuswoning Aalsmeer

Een perfecte kubus geplaatst in de centrale as van de groenstrook

Deze moderne woning is het sluitstuk van de eerste fase van de wijk Nieuw Oosteinde in Aalsmeer en vormt de beëindiging van de centrale groenstrook in het hart van het deelplan De Boomgaard. Als zodanig vervult het ontwerp een belangrijke functie.

Het stedenbouwkundige volume van de woning wordt gevormd door een perfecte kubus, geplaatst in de centrale as van de groenstrook. Naast het volume van de woning is een werkruimte ontworpen. De enige verbinding tussen het volume van de woning en die van de werkruimte vormt een volledig glazen gang.

Het ontwerp van de tuin is bij de opgave integraal meegenomen en vormt de basis waarop de twee abstracte volumes zich bevinden. De tuin wordt voorzien van hoge pluimgrassen, houten vlonder elementen en een treurwilg.

foto's: Marcel van der Burg

Fase
gerealiseerd
Adres

1432 AC Aalsmeer
Noord-Holland
Nederland

Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2012