icon

Leidsche Rijn

Architect2GO

Deze woning is ontworpen voor een kavel in project 'De Eiken' in Leidsche Rijn. Het uitzicht op de voormalige ridderhofstad ‘De Engh’ met boerderij en koetshuis is sterk bepalend geweest voor de functionele indeling van dit woonhuis. De woonkamer op de verdieping biedt zicht op een groen en historisch stuk Leidsche Rijn. Op dezelfde verdieping zijn ook de kinderslaapkamers met badkamer en wc gesitueerd. Het trappenhuis zorgt voor een scheiding tussen functies. Op de begane grond zijn entree, speelkamer, logeerkamer met badkamer en bijkeuken gelegen. Aan de zuidzijde, over de volle breedte van het huis, ligt verdiept de woonkeuken met toegang tot terras en tuin. Op de 2e verdieping bevinden zich de ouderslaapkamer met bad- en kleedkamer. De werkkamer, slechts verbonden door een loopbrug, hangt als het ware in de woonkamer. Aangezien parkeren op eigen terrein een eis was, is gekozen om een carport te realiseren tussen woonhuis en bergingen. Alle functies worden tot een geheel gebracht door de alles omvattende kap voorzien van een zwart metallic vlakke dakpan

Fase
gerealiseerd
Adres

Emmerich Kalmanlaan 5
3543HB Utrecht
Utrecht
Nederland

Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2013