icon

Levensloop bestendig

Frank Loor Architect
Voorgevel
Uitbouw achtergevel
Woonkamer aan de tuin

Deze jaren ’30 twee onder één kap woning heeft dankzij een forse uitbreiding aan de achtergevel niet alleen een aanzienlijk groter leefoppervlak gekregen, maar door een slimme indeling kan met een kleine ingreep op de begane grond een slaapkamer en badkamer worden gerealiseerd. Gebouwd op de toekomst. De tuinkamer met de paarse hoekbank is een prettige leefruimte waar het daglicht van twee kanten kan binnenkomen. In de uitbouw is gekozen voor een akoestisch plafond. Het geeft een perfecte nagalmtijd waardoor zowel spraak, muziek als televisie uitstekend tot hun recht komen. Bij de verbouwing is ook gedacht aan het energieverbruik en de woonwensen van tegenwoordig. De kleinste slaapkamer is gekoppeld aan de ouderslaapkamer en tevens als inloopkast te gebruiken. De badkamer is voorzien van een vrijhangend toilet. Alle glasopeningen zijn voorzien van dubbel glas en de bestaande gevels zijn geïsoleerd. Het aanzicht vanaf de straat is niet merkbaar gewijzigd.

Fase
gerealiseerd
Adres

Van Ewijkweg 35
6861 ZC Oosterbeek
Gelderland
Nederland

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning verbouwen
Jaar van oplevering
2005