icon

Moderne boerderijwoning Nieuw-Beijerland

Brand I BBA Architecten

De moderne boerderijwoning is gerealiseerd in Nieuw-Beijerland in Damgaarde. Damgaarde ligt in en om de oude boomgaard, de Dam. De locatie ligt net buiten ‘t dorp en tegelijk tegen het dorp aan. De hoofdstructuur van de boomgaard blijft gehandhaafd, zodat je hier woont tussen het groen. De nieuwe boerderijwoning is tussen de bestaande appelbomen gebouwd.

Een authentiek en puur landschap, intiem, besloten, sfeervol, en met uitzicht op de polder vraagt om een unieke woning. In deze moderne boerderij woning is het heerlijk leven. De grote glaspartijen in de achtergevel garanderen een zee aan licht in de woning. De grote raampartijen bieden ook maximaal zicht naar buiten, zodat de huidige boomgaard ook binnen volledig wordt ervaren.

De architectuur van deze villa kenmerkt zich door een combinatie van riet, dakpannen, glas en zwarte planken (potdekselwerk). Op deze wijze sluit de villa naadloos aan op het landschap.

Vanuit de royale hal met vide hebben de bewoners direct toegang tot de master bedroom met badkamer en royale garderobe op de begane grond.

De begane grond  bestaat uit één grote leefruimte waarbij de eetkamer en de woonkamer worden gescheiden middels een doorkijkhaard. Boven de eetkamer is een vide ontworpen zodat de kap volledig in het zicht is. De ruimtelijke beleving is dan ook van zeer hoog niveau.

Aan de achterzijde is een mooie veranda met buitenhaard gesitueerd. Deze is direct vanuit de royale woonkeuken bereikbaar. Het binnen- en buitenleven kan op deze manier goed worden gecombineerd. Hier kan men tot in de late uurtjes genieten.

Fase
gerealiseerd
Adres

Damgaarde 8
3264 PS Nieuw-Beijerland
Zuid-Holland

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2021