icon

Moderne Ecologische Boerderijwoning

NarrativA architecten

Deze eigentijdse woning is ontworpen met het idee om niet te concurreren met de nabijgelegen, oorspronkelijke, monumentale boerderij. Er is bewust gekozen voor een ontwerp met de redelijk eenvoudige vorm van een schuurwoning, in plaats van een tweede boerderij. De vormgeving van de dakkapellen is een duidelijke verwijzing naar de Hollandse Waterlinie; als een kazemat in de dijk. Het is een bewust gekozen element dat als het ware door het dak is geschoven.

Biobased ontwerp

Dit duurzame, biobased ontwerp maakt gebruik van de zon, zichtlijnen, veel natuurlijke duurzame materialen en heeft een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC-waarde) van 0,00. Het dakoverstek en de geïntegreerde buitenzonwering dragen bij aan een goede prestatie.

Woningindeling

Het huis past in de omgeving en bedient functioneel een gezin met drie jonge, opgroeiende kinderen. De indeling van de begane grond is vrij open met veel glas bij de woonkamer en de eethoek. De tv-kamer is afsluitbaar vanwege akoestische redenen. Op de eerste verdieping en de zolder zijn vier slaapkamers, twee badkamers en een werkkamer gerealiseerd. Er zijn ook genoeg opslagmogelijkheden op zolder, in de bijkeuken en in de kelder.

Fase
gerealiseerd
Adres

0000 AA Tull en 't Waal
Utrecht

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2018