icon

Nieuwbouwwoningen Zeeburgereiland

BLOC7 architecten

Voor dit project op Zeeburgereiland in Amsterdam heeft BLOC7 drie moderne nieuwbouwwoningen ontworpen. Hergebruik van oude bouwmaterialen vormde het startpunt van het ontwerp van een nieuwe straat. Elk woningtype is meerdere keren gebouwd maar staat altijd naast een ander type om een gevarieerd straatbeeld te realiseren. De drie woningen naar ontwerp van BLOC7 architecten hebben gevels gemaakt van hergebruikte bakstenen en hergebruikte tegels.

De woningen hebben een woonkeuken en kantoor aan huis op de begane grond, met een vide naar de ruime woonkamer op de eerste verdieping. De gevel bij de vide is zo ontworpen dat in een later stadium de vide dicht kan worden gezet met een verdiepingsvloer. Op de bovenste verdieping is een ruim dakterras gemaakt. Op de begane grond is een overdekte entree gerealiseerd door een gat te maken in het volume. De gevel van deze overdekte entree is bekleed met sprekende hergebruikte tegels.

Een speelse compositie van houten kozijnkaders doorboort de gevel om daglicht en uitzicht binnen te brengen. De houten kaders zijn strak en modern uitgevoerd om een contrast te maken met de grove, oude stenen. In de woning bieden de houten kaders een mooie plek om te zitten en uit te kijken op straat. De houten zijraampjes bieden de mogelijkheid om de ruimte goed te luchten.

Wil je meer weten over onze aanpak bij het ontwerpen van een nieuwbouwwoning? Op onze website vindt je meer informatie.

Adres

John Blankensteinstraat
1095MB Amsterdam
Noord-Holland

Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2020