icon

Een renovatieproject waarbij een huis letterlijk in contact werd gebracht met zijn natuurlijke omgeving.


De woning bevindt zich in Broek in Waterland, een dorp ten noorden van Amsterdam. De jaren zeventig bungalow werd vergroot en voorzien van grote glasvlakken plus een veranda om het uitzicht over de weilanden aan de westzijde te maximaliseren. Aan de oostzijde van de woning werden ook schuifdeuren en grote ramen geïntroduceerd om de woonruimten te verbinden met de tuin.


Binnen werden alle functies opnieuw ingedeeld om zo een ruime en lichte open woonruimte met dubbel hoge plafonds te realiseren. De houten afwerking die buiten voor de uitbouw werd gebruikt is binnen doorgezet als kastenwand en wandafwerking. De houten afwerking organiseert de verschillende functies zoals een multimediakast, open haard, trap naar de entresol en de keuken.


Het resultaat is een nieuw huis waarbij binnen en buiten maximaal zijn verbonden door gebruik te maken van daglicht en uitzicht. Een huis dat rust uitademt.

Fase
gerealiseerd
Adres

Oosteinde
1151 BT Broek in Waterland
Noord-Holland

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning verbouwen
Jaar van oplevering
2015