icon

Patio woning

Studio Stylo

Op veel plekken in Nederland is het druk. Lawaaiig verkeer en massa’s mensen in de stad. En zelfs in een rustige villawijk lijkt er altijd wel iemand te klussen of snoeien, nét als je in de tuin zit. Soms wil je gewoon een rustig moment voor jezelf. Maar waar vind je dat? Het ontwerp van een huis kan je helpen om die rust te vinden. Zoals bij deze beschutte patiowoning. Dit is een oase van rust op elke locatie.

De patio is een besloten buitenruimte waar weinig geluid binnendringt. Een plek om in alle rust en privacy te zitten. Bijna alle kamers in huis krijgen hun daglicht binnen via de patio. Alleen de plekken waar je kort verblijft, zoals de badkamer of berging krijgen licht binnen via een rond daklicht. De woning is aan de buitenkant begroeid en gesloten. Alleen de voorgevel heeft een kozijn met de voordeur en een slaapkamerraam. Dit huis is sterk naar binnen gekeerd, zodat je je hier heerlijk kunt terugtrekken in je eigen wereld.

De begroeide gevels en dak geven de patiowoning een natuurlijke uitstraling. Op een groene locatie zal het huis daarom gemakkelijk opgaan in zijn omgeving. In een stedelijk gebied draagt de woning juist een stukje natuur bij. Het natuurlijke karakter van de buitenzijde wordt aan de binnenzijde nog eens versterkt door gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen en afwerkingen. De aanwezigheid van groen draagt ook bij aan de duurzaamheid, door goede isolatie en opvang van regenwater.

Dit ontwerp is nog niet gebouwd. Locatie n.t.b

Adres

Goudsesingel 78 - 9
3011 KD Rotterdam
Zuid-Holland

Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2015